Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Νέο Golf Cabriolet: Στιλάτο… εκ του ασφαλούς

Σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού κοινού βρίσκεται εδώ και 36 χρόνια το Golf, γεγονός που επιτρέπει στη VW αφενός να λανσάρει συνεχώς νέες γενιές αφετέρου να εμπλουτίζει τη γκάμα των εκδόσεων.
Οι κλασικότερες και αρκετά δημοφιλείς εκδόσεις είναι το GTI (έχουν πωληθεί περίπου 1,8 εκατομμύρια) και το Cabrio, που πλέον συνδυάζονται για πρώτη φορά σε ένα Golf (εξαιρουμένου του πρώτου Mk1) και προσφέρουν ένα δελεαστικό πακέτο. 
Το γρήγορο Golf Cabrio ξεχωρίζει εξωτερικά από τα υπόλοιπα από μικρές λεπτομέρειες που ενισχύουν όμως το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου: Κόκκινες λωρίδες στη γρίλια, φουσκώματα πάνω από τα φτερά, διαφορετικής σχεδίασης μπροστινό προφυλακτήρα και στάνταρ οι 17άρες ζάντες. 
Η μαλακή υφασμάτινη οροφή χρειάζεται μόλις 9 δευτερόλεπτα για να ανοίξει, κίνηση που μπορεί να πραγματοποιηθεί με ταχύτητες έως 30χλμ. 
Στο σπορ εσωτερικό ξεχωρίζουν τα καθίσματα με την tartan επένδυση, σήμα κατατεθέν των Golf Cabrio, ενώ μεγάλη προτεραιότητα έχει δοθεί και στην ασφάλεια. Το μοντέλο διαθέτει μια πλήρη γκάμα αερόσακων, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό για καλύτερο έλεγχο, ενισχύσεις σε διάφορα σημεία (θύρες, σασί) αλλά και μηχανισμό προστασίας των επιβατών σε περίπτωση ανατροπής. 
Το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 250 λίτρων που μπορεί βέβαια να μεγαλώσει όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα. 


Μηχανικά το μοντέλο φορά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων που αποδίδει 210 άλογα στις 5.300 σ.α.λ. Η τελική ταχύτητα υπερβαίνει τα 235χλμ, τα πρώτα 100χλμ από στάση έρχονται σε 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ροπή των 280Nm είναι διαθέσιμη από τις1.700σ.α.λ. 

Η μέση κατανάλωση αγγίζει τα 7,7 λίτρα/100χλμ, ενώ οι ρύποι CO2 τα 177γρ/χλμ. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή εναλλακτικά μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (DSG). 

Η τιμή αγοράς του νέου μοντέλου στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί. Στη Γερμανία θα κοστίζει 31.350 ευρώ. Ενδεικτικά στην Ελλάδα το κλειστό GTI κοστίζει περί τα 30.000 ευρώ, ενώ το Cabrio με τα 160 άλογα 26.800 ευρώ. 
Σε κάθε περίπτωση, το νέο VW είναι ξεχωριστό και ενδιαφέρον αφού θα συνδυάζει τις χάρες του ανοικτού μοντέλου με τις επιδόσεις ενός GTI. Βέβαια, λόγω χαρακτήρα αλλά και αναμενόμενης τιμής λογικά θα απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό που προτάσσει στυλ, επιδόσεις και παράλληλα διαθέτει ένα αρκετά υψηλό – για τα οικονομικά δεδομένα των Ελλήνων – εισόδημα. 
πηγή:in2life.gr