Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Το νέο...γούνινο «αστέρι» του EURO!

Ζει στο Χάρκοβο, έχει δική του σελίδα στο Facebook και το όνομά του είναι Φρεντ.
Επιπλέον προέβλεψε τις νίκες της Δανίας επί της Ολλανδίας και της Γερμανίας επί της Πορτογαλίας το βράδυ του Σαββάτου. Μέχρι στιγμής όλα μοιάζουν φυσιολογικά εκτός από την λεπτομέρεια ότι ο Φρεντ είναι κουνάβι.

Οι μαντικές ικανότητες του Πολ του χταποδιού έκαναν το συμπαθέστατο μαλάκιο γνωστό σε όλον τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής το 2010 και τώρα 3 ζώα «μάχονται» για να τον διαδεχτούν στο EURO 2012. Ο λόγος για τον Σίτα τον ελέφαντα, ο οποίος ζει στον ζωολογικό κήπο της Κρακοβίας, ο Φούντικ το γουρούνι, που είναι καλεσμένος στην fan zone στο Κίεβο και ο ήρωας της ιστορίας μας, Φρεντ το κουνάβι που ζει στον ζωολογικό κήπο στο Χάρκοβο.

Σίγουρα θα αναρωτηθείτε γιατί επέλεξαν ένα κουνάβι όμως υπάρχει μια λογική εξήγηση γι’ αυτό. «Κουνάβια» είναι εδώ και καιρό το παρατσούκλι των οπαδών της Μέταλιστ, ομάδα η οποία εδρεύει στο Χάρκοβο. Την περασμένη σεζόν οι οπαδοί της ομάδας υιοθέτησαν ένα κουνάβι του ζωολογικού κήπου και το οποίο είχαν ως μασκότ τους. Ένα ειδικό κλουβί δημιουργήθηκε γι’ αυτό και στη συνέχεια του έδωσαν το όνομα Ζορζ.

Τώρα ο Φρεντ κάνει τη δική του καριέρα στον χώρο των προβλέψεων των αποτελεσμάτων. Το τρίχρονο κουνάβι εκπαιδεύτηκε από ειδικούς στον ζωολογικό κήπο, ο οποίος είναι ο παλαιότερος στην Ουκρανία και άνοιξε τις πύλες του για επιστημονικές μελέτες το 1986. Ενόψει του EURO οι υπεύθυνοι του Κήπου αποφάσισαν να δώσουν στον Φρεντ τον τίτλο του προφήτη.

Όταν ξεκίνησε την Παρασκευή η διοργάνωση, ο Φρεντ έκανε τις πρώτες του προβλέψεις. Για αρκετά λεπτά ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός την ώρα που μύριζε το φρέσκο χοιρινό που βρισκόταν σε δύο μπολ και το οποία είχαν τοποθετηθεί δίπλα σε δύο μικρές σημαίες της Ελλάδας και της Πολωνίας. Η άρνησή του να φάει και από τα δύο μπολ μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ισοπαλία. Η πρόβλεψή του για τον αγώνα της Ρωσίας με την Τσεχία ναι μεν ήταν λιγότερο ακριβής όμως το Σάββατο βρέθηκε στο Χάρκοβο, στην fan zone της πλατείας Σβοντόντι και εξέπληξε τους πάντες με τα όσα προέβλεψε.

Πολλοί μπορούν να επικαλεστούν ότι οι προβλέψεις του για τις νίκες της Δανίας και της Γερμανίας ήταν τυχερές όμως η πίστη στα θαύματα αποτελούσε πάντα και θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος αυτού του παιχνιδιού, ακόμα και όταν εμπλέκεται ένα μικρό γούνινο πλάσμα.
πηγή:pamesports.gr