Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

«Τιτανομαχία» στο Γκντανσκ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, αντιμετωπίζει στο πιο σπουδαίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων την Ιταλία.

Μπροστά σε μία τεράστια επιτυχία βρίσκεται η Ισπανία. Η ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε προέρχεται από τις κατακτήσεις του προηγούμενου Euro και Μουντιάλ και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατακτά τρεις συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις.
Η προσπάθεια των «φούριας ρόχας» ξεκινά από το Γκντανσκ όπου αντιμετωπίζει μία παραδοσιακή δύναμη του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου την Ιταλία. Οι δύο ομάδες θέλουν να αποδείξουν ότι είναι το αφεντικό του ομίλου και αυτό θα γίνει μόνο με νίκη. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος ακόμα και ο ηττημένος παραμένει φαβορί για την πρόκριση, καθώς θα θέλει δύο νίκες επί των Ιρλανδία και Κροατία στα υπόλοιπα παιχνίδια.
Ο Ντελ Μπόσκε όπως είναι γνωστό δεν υπολογίζει στους Κάρλες Πουγιόλ και Νταβίντ Βίγια, ενώ το μοναδικό ουσιαστικά πρόβλημα έχει να κάνει με την απουσία του Σεσκ Φάμπρεγκας ο οποίος θα προφυλαχθεί μετά τον τελευταίο του τραυματισμό.
Από την πλευρά της, η «σκουάντρα ατζούρα» έχει αρκετά θέματα που την απασχολούν. Η έρευνα με τα στημένα επηρέασε την ομάδα του Τσεζάρε Πραντέλι με τον Ντομένικο Κρισίτο να μένει εκτός αποστολής για το λόγο αυτό. Την ίδια ώρα ο τραυματισμός του Αντρέα Μπαρτσάλι αναγκάζει τον πρώην τεχνικό της Φιορεντίνα να προβεί σε αρκετές αλχημείες με τον Ντανιέλε ντε Ρόσι να αγωνίζεται στο κέντρο τη άμυνας.
πηγή:onsports.gr