Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ταξίδι στην μαγευτική "Αβάνα" (ΒΙΝΤΕΟ)

Γνωρίστε μια από τις πιο εμβληματικές πρωτεύουσες της Λατινικής Αμερικής, την πόλη που έζησε και έδρασε το σύμβολο της Κουβανέζικης επανάστασης, ο Τσε Γκεβάρα,
αλλά και που κόσμησαν με τα έργα τους γνωστοί αρχιτέκτονες.
 Μπορεί να μοιάζει κλισέ να μιλήσεις για πούρα, μουσική και ρούμι, όμως αυτά τα «κλασικά» ατού της Κούβας είναι που ενθουσιάζουν τον επισκέπτη. Κυρίως γιατί προσφέρονται για την απόλαυσή του με τον χαλαρό τρόπο της Καραϊβικής. Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη στην Κούβα - ειδικά όσο παραμένει ανόθευτη...
Το πολιτιστικό μείγμα που συνθέτει την Αβάνα είναι διάχυτο παντού, από την αρχιτεκτονική και τους ανθρώπους μέχρι τη γλώσσα και τη μουσική. Χτισμένη σε διάφορα στυλ όπως μπαρόκ, νεοκλασικό και φυσικά αποικιακό, τα αρχιτεκτονικά της μνημεία και η ατμόσφαιρα που αυτά αποπνέουν προσελκύουν λάτρεις της αρχιτεκτονικής από όλο τον κόσμο.
Η παλιά πόλη της Αβάνας, ή αλλιώς Habana Vieja, χαρακτηρισμένη ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, θα σας μεταφέρει πραγματικά σε μιαν άλλη εποχή. Εκεί θα συναντήσουμε και το Museo de La Revolucion, που στεγάζεται στο παλιό Προεδρικό Παλάτι. Εξερευνήστε κάθε γωνιά της πόλης που μάγεψε και φιλοξένησε τον Έρνεστ Χέμινγουει, αλλά και το Buena Vista Social Club. 
 Στο Museo del Ron, το μουσείο του Havana Club, θα δείτε από κοντά τον τρόπο που παρασκευάζεται το ρούμι και μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε guarapo, δηλ. χυμό από φρέσκο ζαχαροκάλαμο!
 Με γεύση από κουβανέζικο ρούμι και άρωμα από τα περίφημα πούρα της, η Αβάνα μας προσκαλεί να γνωρίσουμε την πλούσια ιστορία της και να χαθούμε στις λάτιν βραδιές της.

Ταξίδι στην Αβάνα, ένα ταξίδι για όσους αναζητούν διαφορετικούς πολιτισμούς και λάτιν βραδιές. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε την πόλη της Αβάνα με το παραλιακό θέρετρο του Βαραντέρο για ξεκούραση στις τροπικές του παραλίες που εκτείνονται για χιλιόμετρα και θεωρείται ως το απόλυτο παραλιακό θέρετρο στην Κούβα.

blue-hornet team