Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μπέντο: «Δεν πρόκειται να αγωνιστούμε αμυντικά»

Η Πορτογαλία θα αλλάξει τακτική εναντίον της Ισπανίας, σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας του Κριστιάνο Ρονάλντο, Πάουλο Μπέντο, τονίζοντας πως δεν θα αγωνιστούν με αμυντικό τρόπο
αλλά με επιθετικό, ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε πως έχει πίστη στην ομάδα του.
«Στόχος μας δεν είναι να αμυνόμαστε σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό απέναντι στους Πρωταθλητές Κόσμου και Ευρώπης. Γνωρίζουμε ότι το έργο μας θα είναι δύκσολο, αλλά και εκείνοι με την σειρά τους γνωρίζουν ότι θα τους προξενήσουμε πολλά προβλήματα. Έχουμε κίνητρο να κερδίσουμε την Ισπανία.
Φτάσαμε στον ημιτελικό, με έναν τρόπο ο οποίος ήταν ικανοποιητικός, τόσο στην φάση των ομίλων, αλλά και στα προημιτελικά με την Τσεχία.
Αυτός θα είναι ο τρίτος ημιτελικός στον οποίο θα αγωνιστούμε τα τελευταία χρόνια και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για αυτήν την ευκαιρία που έχουμε.
Δουλεύουμε σκληρά, για αυτόν τον λόγο δεν έχουμε κανένα άγχος. Γνωρίζουμε την ευθύνη που έχουμε προς τους οπαδούς μας και δεν θα τους απαγοητεύσουμε».
Για το γεγονός ότι η Πορτογαλία ίσως έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα, καθώς είχε νικήσει την Ισπανία με 4-0 σε φιλικό αγώνα, λίγο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από τους «ρόχας». ανέφερε: «Αυτή η ομάδα έχει ταυτότητα και έχουμε την δυνατότητα να φτάσουμε για δεύτερη φορά σε τελικό και να γράψουμε ιστορία. Για αυτόν τον λόγο έχω πίστη σε όους τους παίκτες μου.
Είναι φυσιολογικό όταν περνάνε τα χρόνια, να υπάρχουν αλλαγές αλλά και εξέλιξη σε μια ομάδα, η οποία για να φτάσει εδώ, προσπάθησε πολύ. Για αυτόν τον λόγο δεν κοιτάμε στο παρελθόν. Δεν έχει σημασία εάν κερδίσαμε 4-0, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σήμερα και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε, καθώς έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας και για αυτό θα καταφέρουμε τον μεγάλο μας στόχο».
πηγή:pamesports.gr