Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Με 90 νέα λεωφορεία ανανεώνει το στόλο του ο ΟΑΣΘ

Αστικά λεωφορεία που έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια ζωής πρόκειται να αντικαταστήσει ο ΟΑΣΘ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό στον οποίο θα προχωρήσει το φθινόπωρο ο Οργανισμός.

Ο διαγωνισμός, με βάση τον αρχικό προγραμματισμό του ΟΑΣΘ, επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο. «Πάγωσε», ωστόσο, λόγω της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας και της διαδικασίας του PSI. Ετσι τώρα αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο.
Τα 45 λεωφορεία θα είναι απλά, των 100 θέσεων, με τρεις πόρτες, ενώ τα υπόλοιπα 45 θα είναι αρθρωτά, των 165 θέσεων. Τα 90 αυτά λεωφορεία, τα οποία θα αρχίσουν να έρχονται στη Θεσσαλονίκη το 2013 και η παραλαβή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014, θα αντικαταστήσουν όσα μπλε αρθρωτά λεωφορεία έχουν απομείνει και όσα απλά έχουν συμπληρώσει τα 15 χρόνια ζωής.
Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, με τα 90 αυτά λεωφορεία, ο ΟΑΣΘ ολοκληρώνει την ανανέωση του στόλου του, καθώς πρόσφατα απέκτησε ακόμη 33 νέα αστικά, με τα οποία αντικατέστησε ισάριθμα τα οποία είχαν συμπληρώσει 15 χρόνια ζωής. Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός απέκτησε 18 νέα λεωφορεία των 100 θέσεων και 15 αρθρωτά. Τα 18 λεωφορεία κάλυψαν τις ανάγκες της γραμμής κορμού «Λαγκαδάς – Θεσσαλονίκη», ενώ τα υπόλοιπα 15 αντικατέστησαν μέρος των μπλε αρθρωτών.
πηγή:seleo.gr