Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Μία νίκη σε 35 χρόνια για την Αγγλία

Μία μόνο νίκη και αυτή σε φιλικό παιχνίδι έχει να επιδείξει η Αγγλία τα τελευταία 35 χρόνια σε βάρος της Ιταλίας.
Σε αυτό το διάστημα οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες εννέα φορές με τους Ατζούρι να έχουν να επιδείξουν έξι νίκες έναντι μόνο μίας των Λιονταριών. Ήταν το 1997 στη Ναντ όταν οι Άγγλοι επικράτησαν με 2-0 με σκόρερ τους Ιαν Ράιτ και Πολ Σκόουλς.
Συνολικά οι δύο χώρες έχουν βρεθεί 22 φορές αντιμέτωπες με τους Ιταλούς να προηγούνται με 9-7 στις νίκες. Οι Ιταλοί νίκησαν και τις δύο τελευταίες επίσημες αναμετρήσεις τους που συμπτωματικά έγιναν σε Ιταλικό έδαφος.
Πριν από 32 χρόνια στο Εuro του 1980 πήραν την νίκη με 1-0 με σκόρερ τον Μάρκο Ταρντέλι στο Τορίνο ενώ το 1990 στον μικρό τελικό του Μπάρι νίκησαν με 2-1 με γκολ των Ρομπέρτο Μπάτζιο και Τοτό Σκιλάτσι (ο Ντέιβιντ Πλατ ήταν ο σκόρερ των Άγγλων).

Η τελευταία τους αναμέτρηση καταγράφηκε πριν από δέκα ολόκληρα χρόνια. Τότε στο Ελλαντ Ρόουντ του Λιντς η Ιταλία αν και δέχθηκε πρώτη γκολ (Ρόμπι Φάουλερ) ανέτρεψε το σκορ και επικράτησε με 2-1 με δύο γκολ του Βιτσέντζο Μοντέλα. Από τους παίκτες που αγωνίστηκαν σε εκείνη την αναμέτρηση μοναδικός διασωθείς είναι ο Μπουφόν.

Και μία σύμπτωση: Στον αγώνα με την Ουκρανία οι Άγγλοι έβγαλαν όλο το πρώτο ημίχρονο χωρίς να κάνουν ούτε ένα σουτ προς την εστία των αντιπάλων τους. Η προηγούμενη φορά που επέδειξαν την αρνητική αυτή συμπεριφορά ήταν το 1980 στον αγώνα με την Ιταλία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Και κάτι που αφορά και την Ελληνική ομάδα. Αγγλία και Ελλάδα ήταν οι μοναδικές από τις 16 ομάδες που στη φάση των ομίλων που δεν είδαν τους βοηθούς διαιτητές να υποδεικνύουν ούτε μια φορά παίκτη της αντιπάλου ομάδας σε θέση οφ-σάιντ.

Η Ιταλία έχει χάσει μόνο δύο φορές στα τελευταία 24 χρόνια σε αγώνα νοκ άουτ επίσημης διοργάνωσης. Ηταν από την Γαλλία στον τελικό του Euro 2000 και από την Νότιο Κορέα δύο χρόνια αργότερα στο Ασιατικό Μουντιάλ.

Στη φωτογραφία φάση από το 1980 με τον Κέβιν Κίγκαν να είναι ανάμεσα στον Μάρκο Ταρντέλι και Ντίνο Τζοφ.
πηγή:pamesports.gr