Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πέννες ογκρατέν

 Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και απολαύστε το ζεστό.

Υλικά

Για 2-4 άτομα

500 γραμμάρια πέννες
200 γραμμάρια τυρί του τόστ κομμένο σε κομματάκια
250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια
250 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες για περίπου 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό περίπου 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και στη συνεχεία τις στραγγίζουμε καλά και
τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, το έμενταλ, το μπέικον και τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά με πιρούνι.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για 30 λεπτά  έως ότου λιώσουν τ τυριά και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.
πηγή:sidagi.gr