Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Χταπόδι λεμονάτο

Λαχταριστό και μαλακό χταπόδι με λαδορίγανη.

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 χταπόδι μεγάλο
1 φλιτζάνι ξίδι
½ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Ρίγανη
Λεμόνι

Εκτέλεση

Το χταπόδι που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καλά χτυπημένο . Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, ξίδι και αλάτι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει καλά.
Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε την πέτσα του να μείνει λευκό. Κόβετε σε φέτες, βάζετε σε πιατέλα και περιχύνετε με λεμόνι και λαδορίγανη.
πηγή:sidagi.gr