Λαχταριστό και μαλακό χταπόδι με λαδορίγανη.
1 χταπόδι μεγάλο
1 φλιτζάνι ξίδι
½ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Ρίγανη
Λεμόνι
Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε την πέτσα του να μείνει λευκό. Κόβετε σε φέτες, βάζετε σε πιατέλα και περιχύνετε με λεμόνι και λαδορίγανη.
πηγή:sidagi.gr
Υλικά
Για 4-6 άτομα1 χταπόδι μεγάλο
1 φλιτζάνι ξίδι
½ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Ρίγανη
Λεμόνι
Εκτέλεση
Το χταπόδι που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καλά χτυπημένο . Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, ξίδι και αλάτι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει καλά.Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε την πέτσα του να μείνει λευκό. Κόβετε σε φέτες, βάζετε σε πιατέλα και περιχύνετε με λεμόνι και λαδορίγανη.
πηγή:sidagi.gr