Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τα μέσα ενημέρωσης του Καναδά για τις εκλογές στην Ελλάδα

Με άρθρα των διεθνών πρακτορείων τα καναδικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν τα εκλογικά αποτελέσματα της Ελλάδας,
ενώ στα πρωτοσέλιδά τους δεν παραλείπονται οικονομικές αναλύσεις για το μέλλον της ευρωζώνης υπό το πρίσμα της πολυκομματικής ελληνικής Βουλής και της εκλογής του σοσιαλιστή προέδρου Ολάντ στη Γαλλία. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι, ο συνδυασμός της εκλογής Ολάντ και η «τιμωρία» των μεγάλων ελληνικών κομμάτων, που επέβαλαν μέτρα λιτότητας, προδιαγράφει νέο τοπίο στην Ευρώπη.
Την ίδια ώρα απαισιόδοξα σενάρια για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, εάν δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα, εξυφαίνονται στις διάφορες διεθνείς οικονομικές ανταποκρίσεις που φιλοξενούνται στις καναδικές εφημερίδες και τις ιστοσελίδες τους.
Στο μεταξύ, το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CBC, με εκτεταμένη ανταπόκριση, αναφέρεται στο χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα υπό τον τίτλο «Οι Έλληνες ψηφοφόροι τιμώρησαν τα μεγάλα κόμματα στις εκλογές». Σε εκτεταμένο ρεπορτάζ αναφέρεται: Έλληνες της μεσαίας τάξης που είδαν δραστικές περικοπές στους μισθούς τους καθώς και άλλοι που έχασαν τις δουλειές τους, σκιαγραφούν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ ένας ιερέας αποκαλύπτει πως υπάρχουν πολλές άπορες οικογένειες που τρέφονται από ενοριακά συσσίτια και ντρέπονται να το πούνε.
πηγή:greekreporter.gr