Τρίτη 8 Μαΐου 2012

5 κινήσεις ανανέωσης και καλύτερης διάθεσης

Σταματήστε για λίγο το χρόνο και απολαύστε μια μέρα μόνο για σας! Το έχετε ανάγκη και το οφείλετε στον εαυτό σας. Πάρτε μερικές ιδέες…

Μια βόλτα στα μαγαζιά με την καλύτερή μας φίλη, μια βραδινή έξοδος με το σύντροφό μας –με ρητή απαγόρευση στις συζητήσεις με θέμα τα παιδιά- μια βόλτα μέχρι την παραλία, μια επίσκεψη στο κομμωτήριο για να αλλάξουμε κούρεμα… ό,τι χρειάζεται η καθεμιά μας για να νιώσει καλύτερα, να αλλάξει διάθεση και να αναζωογονηθεί σωματικά και ψυχικά. Άλλωστε, ακόμη κι εμείς που είμαστε η κινητήριος δύναμη της οικογένειας, που εργαζόμαστε μέσα ή έξω από το σπίτι, που νοιαζόμαστε για όλους και για όλα,  χρειαζόμαστε ένα μικρό διάλειμμα για να φορτώσουμε τις μπαταρίες μας! Αυτά όμως δεν αρκούν, αν δεν κάνουμε μικρές αλλαγές στον τρόπο που χειριζόμαστε την καθημερινότητα και στον τρόπο σκέψης μας.
Μικρά μυστικά… μεταξύ μας• Χαρίζουμε στον εαυτό μας στιγμές ξεκούρασης και ανανέωσης, σε κάθε ευκαιρία.
• Αντιμετωπίζουμε τα μυστικά της καθημερινότητας με χιούμορ, που δίνει χρώμα και αισιοδοξία στη ζωή μας.
• Θέτουμε προτεραιότητες και όρια σε ό,τι επιλέγουμε να κάνουμε.
• Ανανεώνουμε τακτικά την εμφάνισή μας, γιατί μας βελτιώνει τη διάθεση.
• Η καλή εμφάνιση των μαλλιών μας μπορεί να αλλάξει… όψη σε μια «δύσκολη» μέρα και να μας χαρίσει αυτοπεποίθηση και καλή διάθεση για να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες. Γι’ αυτό τα φροντίζουμε με τα κατάλληλα για τον τύπο τους προϊόντα.
Ιδέα!Καθιερώνουμε μια μέρα (την εβδομάδα ή το μήνα) που θα ανήκει αποκλειστικά σε μας. Αν έχουμε παιδιά, μπορεί να τα κρατήσει ο σύζυγός μας, ώστε να ξεκουραστούμε, να φροντίσουμε τον εαυτό μας, να δούμε τις φίλες μας, να κάνουμε μικρά «δώρα» ανανέωσης στον εαυτό μας.
blue-hornet team