Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ήρθε το νέο HONDA Civic

Η ένατη γενιά του Civic βρίσκεται πλέον και επί ελληνικού εδάφους, έτοιμη να μας αποδείξει ότι η «επανάσταση» που ξεκίνησε με το προηγούμενο μοντέλο, έχει και εξέλιξη.
   Η παρουσίασή του στους δημοσιογράφους έγινε στο αεροδρόμιο της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα και ο τόπος που επιλέχθηκε μόνο τυχαίος δεν είναι. Γιατί το ιδιαίτερα αεροδυναμικό αμάξωμα του Civic και ακόμα περισσότερο το εσωτερικό του, παραπέμπουν σε μαχητικό αεροσκάφος.
  Κάτω από τα…φτερά των Μιράζ 2000 λοιπόν, είδαμε το ευρωπαϊκό νέο HONDA, σχεδιαστικά να διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά του προηγούμενου  μοντέλου, δείχνοντας όμως ακόμα πιο σπορ διαθέσεις. Εξωτερικά ξεχωρίζει γιατί είναι χαμηλότερο και φαρδύτερο, ενώ πίσω έχει επανασχεδιαστεί η πέμπτη πόρτα παρέχοντας πλέον καλύτερη ορατότητα στον οδηγό. Νέα σχεδίαση έχουν επίσης τα φώτα ενώ αρκετές είναι και οι καινούργιες αποχρώσεις.

   Στο εσωτερικό, το οποίο είναι ακόμα πιο άνετο, κυριαρχεί η νέα διάταξη του ταμπλό, το οποίο είναι χωρισμένο σε δύο ζώνες, ενώ με την πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτή η αναβάθμιση των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί. Επίσης ο οδηγός θα εκτιμήσει την έγχρωμη οθόνη TFT που απεικονίζει διάφορες λειτουργίες και το επανασχεδιασμένο τιμόνι.
   Ακόμα περισσότερες όμως είναι οι αλλαγές ουσίας του νέου Civic, αφού σχεδόν όλα τα εξαρτήματά του είναι καινούργια ή  αναβαθμισμένα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη ρύθμιση της ανάρτησης, για βελτιωμένη άνεση και οδική συμπεριφορά, όπως επίσης και στον τομέα της ηχομόνωσης. Κάτι που άλλωστε διαπιστώσαμε στη σύντομη γνωριμία μας στους δρόμους της Βοιωτίας. Πιο σαφή εικόνα θα έχουμε σύντομα όταν θα δοκιμάσουμε σε όλες τις συνθήκες το νέο HONDA, αλλά το σίγουρο είναι ότι εξασφαλίζει χαμόγελα ικανοποίησης στον οδηγό.
  Προσφέρεται με έναν βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων με 100 ίππους, οι πλουσιότατες εκδόσεις του οποίου ξεκινούν από 16.800 ευρώ ενώ από  20.200 ευρώ ξεκινούν οι τιμές του 1.8 των 142 ίππων. Υπάρχει επίσης και ο πετρελαιοκινητήρας των 2.2 λίτρων με 150 ίππους και μέση κατανάλωση 4,2 λτ./100 χλμ. Η τιμή του είναι 34.800 ευρώ και εφοδιάζεται, όπως άλλωστε όλα τα Civic, με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Η έκδοση των 1.8 λίτρων προσφέρεται και με αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων και τιμή 22.700 ευρώ.πηγή:pro.com.gr