Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ευρωπαίοι προς έλληνες πολιτικούς: Να είστε ενωμένοι

Την ανησυχία τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά τις εκλογές εκφράζουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζητώντας πλέον από τους έλληνες πολιτικούς να εμφανιστούν ενωμένοι.
Σχετική πρόταση κάνει μέσω της Καθημερινής της Κυριακής και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις Ντε Γιάγκερ. Η πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο, έχει τον τίτλο "Από τους πολιτικούς σας εξαρτάται η σωτηρία σας" και σε αυτή προειδοποιεί πως αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, όπως συμφωνήθηκαν, η Ολλανδία θα ακολουθήσει τις αποφάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στην ίδια συνέντευξη τονίζει ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να δεχθεί κούρεμα των ομολόγων που έχει ο δημόσιος τομέας, δηλαδή τα κράτη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο αντιπρόεδρος της οποίας εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τα 800 δισ. που έφτασε το ύψος του τοίχους προστασίας της Ευρώπης.

Ωστόσο η πρώην Σύμβουλος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Βίκυ Πράις ζήτησε επιπλέον συγκέντρωση πόρων θεωρώντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον κούρεμα.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ Χορστ Ράιχενμπαχ μιλώντας στην εφημερίδα Ημερησία, αμφισβητεί την ικανότητα της κυβέρνησης να συντονίσει τις μεταρρυθμίσεις ζητώντας τη δημιουργία νέου διευθυντηρίου.
πηγή:nooz.gr