Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αγάπα το σύντροφό σου, όπως αγαπάς & το σκύλο σου!

Εάν θέλεις να δείξεις στο σύντροφό σου στοργή και τρυφερότητα, υιοθέτησε τα παρακάτω...
Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνεις ψύχραιμη όταν ο σύντροφός σου πετάει συνέχεια τις κάλτσες στο πάτωμα, αλλά η Σούζαν Φίλιπς, κλινικός ψυχολόγος και συγγραφέας του Healing Together (Γιατρεύοντας μαζί τις πληγές), προτείνει να είσαι τόσο ανεκτική όσο θα ήσουν με τη γάτα ή το σκύλο σου. «Τους αγαπάμε άνευ όρων. Απόκτησε την ίδια νοοτροπία με τους ανθρώπους για να αποφύγεις τους ανόητους καβγάδες» γράφει η ίδια. Δοκίμασε αυτές τις συμβουλές της:

> Συγχώρησε εύκολα
«Όταν ο σκύλος σου ρίχνει ένα ακριβό βάζο, τον μαλώνεις, αλλά αργότερα τον χαϊδολογάς. Εάν ο σύντροφός σου περπατήσει πάνω στο χαλί με λασπωμένα παπούτσια, προσπάθησε να μην του κρατήσεις κι εκείνου κακία. Δώσε στον εαυτό σου 30 λεπτά για να το ξεπεράσει και πήγαινε παρακάτω».
> Αποδέξου τα ελαττώματά του
«Εάν μπορείς να αντέξεις το σκύλο σου που σε ξυπνά στις 4:30 το πρωί επειδή πεινάει, μπορείς να αντέξεις το ροχαλητό του συντρόφου σου ή την ανικανότητά του να βάζει πλυντήριο πιάτων».
> Κάντε μια βόλτα μαζί
«Είσαι αναγκασμένη να πηγαίνεις βόλτα το σκυλάκι σου κάθε μέρα. Δοκίμασε το ίδιο με το σύντροφό σου το βράδυ. Αφήστε τα τηλέφωνα στο σπίτι και απολαύστε το χρόνο που έχετε μαζί και χρειάζεστε τόσο – θα σας βοηθήσει να μείνετε κοντά».

Και μια και μιλάμε για τετράποδα, στους δύο τρίτος δε χωρεί
Σίγουρα υπεραγαπάς τη γάτα σου ή το σκύλο σου, αλλά αν κοιμάσαι μαζί με το κατοικίδιό σου αγκαλιάζοντάς το όσο και το σύντροφό σου, ενδέχεται να δημιουργήσεις πρόβλημα στη σεξουαλική σου ζωή, υποστηρίζει η Έλεν Φίσερ, Ph.D., βιολογικός ανθρωπολόγος και κεντρική επιστημονική σύμβουλος του chemistry.com, διαδικτυακής ιστοσελίδας γνωριμιών. «Επιτρέποντας σε έναν τρίτο να βρίσκεται στο κρεβάτι μαζί σας, είτε πρόκειται για το κατοικίδιο είτε για το παιδί σας, μεγαλώνεις την απόσταση μεταξύ σας» τονίζει η ειδικός και συστήνει να αναρωτηθείς γιατί μπορεί να επιδιώκεις κάτι τέτοιο. Πολλές φορές αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν κάποια θέματα στη σχέση σας που χρειάζονται επίλυση, αλλά αν είναι απλώς μια κακή σου συνήθεια, το μόνο που χρειάζεται είναι να κλείσεις την πόρτα της κρεβατοκάμαρας και να αφήσεις έξω τον τριχωτό σου φίλο. Το να έχετε έναν προσωπικό χώρο στον οποίο μπορείτε να συζητάτε, να ρίχνετε τις άμυνες και να εκφράζετε το πάθος σας είναι απαραίτητο για μια επιτυχημένη σχέση. Έπειτα από μερικές νύχτες θα συνηθίσει και η τετράποδη...αδυναμία σου τους νέους κανόνες και θα σας αφήσει στην ησυχία σας!
shape