Ζυμωμένα με θυμαρίσιο μέλι, ζάχαρη άχνη και μαχλέπι, τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλούρια αποκτούν μοναδική γεύση!
Υλικά:
450 γρ. βούτυρο (φυτικό και γάλακτος μαζί)
250 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. μέλι θυμαρίσιο
Υλικά:
450 γρ. βούτυρο (φυτικό και γάλακτος μαζί)
250 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 10 γρ. μαχλέπι τριμμένο
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 4 αυγά (χωρίζεις τους κρόκους από τα ασπράδια)
- 150 γρ. γάλα φρέσκο
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 2 κρόκοι αυγών για το άλειμμα
- Εκτέλεση:
Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτεις τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάς όλα μαζί.
Φτιάχνεις σφιχτή μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια με λίγες σταγόνες λεμονιού. Ρίχνεις στο μείγμα το μέλι, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το γάλα και τα προσθέτεις όλα στο βούτυρο με τη ζάχαρη. Ανακατεύεις το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το προσθέτεις στο μείγμα λίγο-λίγο ζυμώνοντας απαλά ώσπου να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Πλάθεις κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τα τοποθετείς στο ταψί και τα αλείφεις με τους κρόκους των αυγών αραιωμένους με λίγο νερό.
Ψήνεις για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
* Συνταγή της Νίκης Μερκούρη - Αναρτήθηκε από blue-hornet team