Βρετανοί επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο είδος μπρόκολου που περιέχει
αυξημένες ποσότητες της θρεπτικής ουσίας γλυκοραφανίνης η οποία ανάμεσα
στα άλλα συνδέεται με την προστασία της καρδιάς.
Ειδικοί του Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών στο Νόριτς δημιούργησαν
ένα μπρόκολο που περιέχει 2-3 φορές υψηλότερα επίπεδα της
γλυκοραφανίνης.
Η ουσία διαλύει το λίπος στον οργανισμό εμποδίζοντας έτσι τη
δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες, βασικό παράγοντα πρόκλησης
καρδιαγγειακών επεισοδίων.
Οι ερευνητές θέλησαν να δημιουργήσουν τη νέα ποικιλία όχι με γονιδιακές τροποποιήσεις αλλά με φυσικές μεθόδους.
Μετά από πολλούς πειραματισμούς κατάφεραν να δημιουργήσουν το μπρόκολο
που επιθυμούσαν διασταυρώνοντας μια κοινή ποικιλία μπρόκολου που
καλλιεργείται στην Μεγάλη Βρετανία με μια ποικιλία άγριου μπρόκολου με
πικρή γεύση από την Σικελία που έχει αυξημένες ποσότητες γλυκοραφανίνης.
Το σούπερ μπρόκολο πωλείται εδώ και λίγο καιρό σε επιλεγμένα καταστήματα σε δύο Πολιτείες των ΗΠΑ με την επωνυμία Beneforte.
Από τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η πώλησή του στη Μεγάλη Βρετανία ενώ από
τον Δεκέμβριο θα διατίθεται σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων
Πολιτειών.
πηγή:pro.com.gr