Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ταξίδια με στυλ: design προορισμοί


Εκεί που η φιλοξενία συναντά τον υψηλό δείκτη στυλ. Ξενοδοχεία για τους εραστές της αρχιτεκτονικής.

 Parco Dei Principi, Σορέντο, Ιταλία
Φτιαγμένο στη δεκαετία του 1960 από τον ταλαντούχο και διάσημο Gio Ponti, το ξενοδοχείο έχει διατηρήσει αυτούσια την vintage γοητεία του -πόσο μάλλον όταν μοιάζει απίστευτα σύγχρονο. Κρεμασμένο στην άκρη ενός γκρεμού στην ακτή του Αμάλφι, συνδυάζει την πατίνα του παρελθόντος με τις πλέον μοντέρνες ανέσεις σε ένα μείγμα διαχρονικής πολυτέλειας. Ένα καλά κρυμένο μυστικό μεταξύ των εραστών του design, που δεν παραλείπουν να το επισκέπτονται κάθε χρόνο.
 Unique, Σάο Πάολο, Βραζιλία
Μοιάζει με μισοφέγγαρο ή -κατά πολλούς- με φέτα καρπουζιού. Είναι, όμως, ένα αρχιτεκτονικό θαύμα που στο εσωτερικό του στεγάζει ένα design ξενοδοχείο. Υπεύθυνος για το αρχιτεκτονικό επίτευγμα, ο ιαπωνοβραζιλιάνος Ruy Ohtake, που κατάφερε να δημιουργήσει μια cozy ατμόσφαιρα μέσα σε ένα τολμηρό, hi-tech «κέλυφος».

 Design Suites Calafate, Καλαφάτε, Αργεντινή
O Carlos Ott, ο αρχιτέκτονας πίσω από την Όπερα της Βαστίλης στο Παρίσι, επιμελήθηκε ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο στο νοτιότερο άκρο της Αργεντινής. Χρησιμοποιώντας ξυλεία από την Παταγονία, και ντόπια πέτρα, κατάφερε να δημιουργήσει ένα γραμμικό, μινιμαλιστικό -αλλά ωστόσο πολυτελές- κτήριο που μοιάζει να ξεπηδά μέσα από τη γη.
 Puerta America, Μαδρίτη, Ισπανία
Σχεδιασμένο εξωτερικά από τον περίφημο γάλλο αρχιτέκτονα Jean Nouvel, το εσωτερικό του κρύβει 12 ορόφους, ο καθένας με τη σχεδιαστική σφραγίδα και ενός διαφορετικού διάσημου designer, μεταξύ των οποίων οι Arata Isozaki, Norman Foster, Marc Newson, Ron Arad, Richard Gluckman, Javier Mariscal, Victorio & Lucchino και Zaha Hadid. Όσο για το εστιατόριο, φέρει την υπογραφή του Christian Liaigre.
πηγή:fashionlove.gr