Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

«Είμαστε όλοι Ελληνες» δηλώνουν τριάντα σκιτσογράφοι

«Ντύνουν» με τις γελοιογραφίες τους τις μεγαλύτερες εφημερίδες του πλανήτη. Παρακολουθούν ενεργά τις εξελίξεις στη χώρα μας… η οποία βρίσκεται εδώ και καιρό στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας παγκοσμίως.
Και απευθύνονται στους πολίτες της με έναν τρόπο που γνωρίζουν καλά: τριάντα ξένοι καταξιωμένοι σκιτσογράφοι ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία «Είμαστε όλοι Ελληνες», δημιούργησαν γελοιογραφίες με αφορμή τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και στέλνουν με το πενάκι τους το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης υπέρ του ελληνικού λαού, του πολιτισμού και της δημοκρατίας.
Η εταιρία EduCartoon και ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζουν από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου 2012 έργα σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με τίτλο « ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού» στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .
Πρόκειται για τριάντα γελοιογράφους από Γαλλία, Ιραλανδία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μεξικό, Βραζιλία , Αργεντινή και άλλες χώρες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κινήματος «Είμαστε όλοι Έλληνες», το οποίο ξεκίνησε από το διαδίκτυο και εξαπλώθηκε παγκοσμίως. Μετά την παρουσίασή της, για 4 μόνο ημέρες στο ΙΜΚ η έκθεση θα ταξιδεύσει σε όλη την Ελλάδα και σε Δήμους που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να τη φιλοξενήσουν.
πηγή:greekreporter.gr