Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Συμβουλές για εξ αποστάσεως σχέση

Έχετε μια σχέση εξ αποστάσεως και δε ξέρετε πως και αν μπορείτε να την κρατήσετε; Υπάρχουν λύσεις! Μπορείτε να διατηρείτε τη σχέση σας σε ένα καλό επίπεδο σα να ήταν το ταίρι σας εδώ και να μην αναγκαστείτε να χωρίσετε επειδή στη μέση υπάρχει η απόσταση.

Κανονίστε τις μετακινήσεις σας
Ρυθμίστε από την αρχή  της σχέσης σας: α) το κατά πόσο συχνά θα μετακινήστε ο ένας στον άλλον, β) κατά πόσο συχνά θα βρίσκεσθε και γ) κατά πόσο υπάρχει αυτή η δυνατότητα; .
Βάλτε στόχους
Αναρωτηθείτε από την αρχή «τι θέλω από αυτή τη σχέση;». Δείτε τι μπορεί να σας προσφέρει αυτή η σχέση, τι έχετε να πάρετε, τι όνειρα έχετε και κατά πόσο μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε.
Διατηρήστε την επαφή
Με τη πρόοδο της τεχνολογίας υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να επικοινωνήσετε με το ταίρι σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε μέσω Skype, όπου εκεί έχετε και τη δυνατότητα να τον δείτε, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, είτε με μηνύματα, είτε με e-mail.
 Κάντε πράγματα μαζί
Αναρωτιέστε πώς γίνεται αυτό; Πολύ εύκολα. Επιχειρήστε να δείτε μαζί μια ταινία, να παίξτε ένα online παιχνίδι. Βρείτε πράγματα να κάνετε μαζί έτσι ώστε να νιώθετε πως ο ένας βρίσκεται κοντά στον άλλον ακόμα και αν υπάρχει μια απόσταση στη μέση.
Φροντίστε τον/την
Πως μπορείτε να το φροντίσετε από απόσταση; Στείλτε του/της  ένα πρόγραμμα περιποίησης προσώπου ή ένα πρόγραμμα περιποίηση σώματος για να του δείξετε πόσο νοιάζεστε και πόσο ενδιαφέρεστε γι αυτόν.
Να είστε θετικοί
Μην απογοητεύεστε που δε μπορείτε να έχετε το ταίρι σας κοντά σας λόγω της απόστασης. Παραμείνετε θετικοί. Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που σας γεμίσουν. Μοιραστείτε στιγμές με τους φίλους σας ή με αγαπημένα σας πρόσωπα γενικότερα για να ξεχαστείτε και να μη γεμίζετε το μυαλό σας με αρνητικές σκέψεις.
Να είστε εκεί
Παραμελήστε τη μεταξύ σας απόσταση και ενδιαφερθείτε για το ταίρι σας, ρωτήστε τον για τη μέρα του/της, εκφράστε τις ανησυχίες, σας τους προβληματισμούς σας. Μοιραστείτε πράγματα μαζί του/της. Στείλτε του ένα δώρο, ένα ερωτικό γράμμα.
Σχεδιάστε το μέλλον σας
Δε μιλάμε φυσικά για σχέδια γάμου ή για το όνομα του πρώτου σας παιδιού αλλά για μελλοντικά σχέδια της σχέσης σας όπως για το πότε σκοπεύετε αυτή η σχέση να μην είναι σε απόσταση αλλά να βρίσκεστε και από κοντά; Τι σκοπεύετε να κάνετε αργότερα; ποια θα είναι τελικά η εξέλιξη αυτής τη σχέσης;
Δείξτε εμπιστοσύνη
  Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη σε κάθε σχέση πολύ περισσότερο όμως σε μια σχέση εξ αποστάσεως. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το 37% χωρίζουν στους 3 πρώτους συγκριτικά με το 21% των παραδοσιακών σχέσεων. Το 8% θέλει να σπάσει τη σχέση του μετά από ένα χρόνο συγκριτικά με το 25% των παραδοσιακών σχέσεων. Η εμπιστοσύνη είναι το φάρμακο σε μια σχέση και δε θα πρέπει να λείπει ποτέ.
Δώστε του/της ένα δικό σας αντικείμενο
Χαρίστε στο σύντροφό σας ένα προσωπικό σας αντικείμενο για να σας θυμάται και να σας έχει νιώθει δίπλα του. Είναι μια τρυφερή πράξη που θα αγγίξει και τους δυο σας και θα είστε για πάντα αγαπημένοι ακόμα και αν στη μέση υπάρχει μια απόσταση. Και μόνο που υπάρχει κάτι δικό σας πάνω του, στη κατοχή του είναι αρκετό.
πηγή:flowmagazine.gr