Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μήλα και βατόμουρα προλαμβάνουν το διαβήτη

Η κατανάλωση περισσότερων βατόμουρων, μήλων και αχλαδιών μπορεί να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.
Τα συγκεκριμένα φρούτα περιέχουν φλαβονοειδή, που έρευνες έχουν προκαταρκτικά συσχετίσει με οφέλη για την υγεία, όπως χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας ή καρκίνου. O An Pan, του Harvard School of Public Health, υπογραμμίζει ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν υψηλότερες ποσότητες βατόμουρων ή μήλων, είχαν την τάση για χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη 2. Όπως πρόσθεσε, τα ευρήματα υποδεικνύουν σχέση, αλλά δεν αποδεικνύουν ότι τα φρούτα μόνο εμποδίζουν το διαβήτη. Οι έρευνες παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες σχεδόν 200.000 ανδρών και γυναικών για ένα διάστημα 24 ετών. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωναν τακτικά ερωτηματολόγια σχετικά με το πόσο συχνά κατανάλωναν ορισμένες τροφές και ροφήματα.
πηγή:entertv.gr