Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΟΥΣ

Δεν είναι δυνατόν να μην κάνουν υπόκλιση οι ανά τον κόσμο σχεδιαστές μπροστά στους Ιταλούς συναδέλφους τους. Και δείτε τον λόγο

Το ψάχνουν γενικότερα οι Ιταλοί να δουν το τι θα κάνουν με την επόμενη Brera. Η απόφασή τους να βάλουν στην παραγωγή την 4C έτσι όπως ακριβός την γνωρίσαμε (δηλαδή εξωτική - ακριβή και σε λίγα κομμάτια) τα ερωτηματικά και οι φήμες για την επόμενη Brera και κατά προέκταση Spider, δίνουν και παίρνουν.
Η Ιταλική εταιρεία Touring Superleggera, που συνεργάζεται με την Alfa Romeo αποκάλυψε την δική της πρόταση για την επόμενη Brera αναβιώνοντας ουσιαστικά το πρωτότυπο Disco Volante του 1952, το οποίο τότε, ξένισε σχεδιαστικά, αφού θύμιζε ιπτάμενο δίσκο.
Ηταν τότε της μόδας τα περί εξωγήινων, και η Alfa Romeo δεν άφησε αυτή τη μόδα να πάει χαμένη. Παρόλα αυτά ο… δίσκος έμεινε στην φαντασία και δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή. Η νέα Disco Volante βασίζεται στο πλαίσιο της 8C Competizione και έχει τοποθετηθεί ένας V8 κινητήρας 4,7 λίτρων που αποδίδει 450 ίππους.
Το κιβώτιο είναι αυτόματο έξι σχέσεων και διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Έγκειται πλέον στους Ιταλούς της Alfa Romeo αν θα πουν το «οκ» στη σχεδιαστική πρόταση της Touring Superleggera, η οποία, όπως και να έχει, είναι έτοιμη να παράξει το αυτοκίνητο σε λίγα-συλλεκτικά κομμάτια…




Πηγή Protothema.gr