Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Φυσικές μάσκες προσώπου εύκολα και απλά

Οι φυσικές μάσκες ομορφιάς είναι ένας πολύ καλός τρόπος περιποίησης του εαυτού μας και μάλιστα χωρίς να ξοδευόμαστε αφού οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους είναι οικονομικά υλικά που μπορούμε να τα βρούμε σε κάθε σπίτι.
Επιπλέον, τις περισσότερες φορές  έχουν ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα και αυτό γίνεται ορατό γιατί άμεσα δείχνουμε πιο φρέσκοι και  αναζωογονημένοι . Παρακάτω λοιπόν αναφέρονται μερικές εύκολες συνταγές για τόνωση, ενυδάτωση ή καθαρισμό προσώπου.
Μάσκα μελιού με μήλο
Η μάσκα αυτή χρησιμοποιείται για ενυδάτωση και λάμψη της περιοχής του προσώπου και τα υλικά που χρειάζονται είναι:
  • 1 μήλο
  • 4 κουταλιές μέλι
Τρίβουμε το μήλο και ανακατεύουμε καλά με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στη συνέχεια απλώνουμε στο πρόσωπο και αφήνουμε περίπου 20 λεπτά για να δράσει. Τέλος ξεπλένουμε καλά.
Μάσκα με γιαούρτι και φράουλες
Με τη συγκεκριμένη μάσκα μπορούμε να επιτύχουμε έναν πολύ καλό καθαρισμό και χρησιμοποιείται κυρίως για τύπους δέρματος μικτούς και λιπαρούς. Τα υλικά που χρειάζονται είναι τα εξής:
  • 4-5 φράουλες
  • 1 γιαούρτι
Αφού  πολτοποιήσουμε τις φράουλες, τις αναμιγνύουμε με το γιαούρτι. Στη συνέχεια απλώνουμε στο πρόσωπο και περιμένουμε 20 λεπτά μέχρι να ξεπλύνουμε με άφθονο νερό.
Μάσκα με γάλα και λεμόνι
Μετά από μια απολέπιση (η οποία μπορεί να έχει γίνει με λίγη ζάχαρη την οποία τρίβουμε με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό μας προσθέτοντας  λίγο νερό και ξεβγάζοντας μετά πολύ καλά) η ιδανική μάσκα για να κλείσουν οι πόροι και να μαλακώσει το δέρμα είναι αυτή με το γάλα και το λεμόνι. Τα υλικά που χρειάζονται είναι τα εξής:
  • 4 κ. σ. γάλα συμπυκνωμένο
  • 4-6 σταγόνες χυμό λεμονιού
 Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε σιγά σιγά τις σταγόνες του λεμονιού μέχρι το μίγμα να πήξει και να έχει τη μορφή κρέμας. Μετά απλώνουμε στο πρόσωπό μας και περιμένουμε μέχρι να στεγνώσει καλά. Μην ανησυχήσετε όταν νιώθετε το πρόσωπό σας να τραβάει, συμβαίνει επειδή στεγνώνει το γάλα. Στη συνέχεια ξεπλένουμε πολύ καλά το πρόσωπό μας.
Συμβουλή: Τις φυσικές μάσκες και περισσότερο χρόνο να τις αφήσουμε στο πρόσωπό μας δεν υπάρχει κίνδυνος αντίθετα η δράση τους μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη. Προσοχή, δε συμβαίνει όμως το ίδιο με τις υπόλοιπες μάσκες και κρέμες γι’ αυτό να τηρείτε τους ενδεδειγμένους χρόνους που αναφέρονται στις συσκευασίες του κάθε προϊόντος.
Δοκιμάστε  λοιπόν να φτιάξετε μόνοι σας τις μάσκες σας και καλή επιτυχία.
πηγή:flowmagazine.gr