Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η αρχηγός της "θηλυκής συμμορίας" του ΙΚΑ

Από την υπερπολυτελή βίλα των εκατοντάδων τετραγωνικών, τη χλιδάτη πισίνα και το πανάκριβο τζιπ, στο κελί των φυλακών Κορυδαλλού!
Προφυλακιστέα κρίθηκε η αρχηγός της «θηλυκής συμμορίας» που προκάλεσε ζημιές ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ, όπως επίσης και οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην κομπίνα-μαμούθ με τα πλαστά επιδόματα.

Νωρίς χθες το πρωί η 55χρονη Μπουραζάνη Ελένη, η 50χρονη Πατεράκη Χριστίνα, η 52χρονη Φέρρα Χρυσούλα, η 68χρονη Σουρίδη Χριστίνα, η 66χρονη Θωμάκου Μυρσίνη και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών, ο 63χρονος Καραΐσκος Κωνσταντίνος και ο 43χρονος Αιματίδης Παναγιώτης-Αλέξανδρος οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και συγκεκριμένα στην 4η ειδική ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθούν.

Υστερα από πολύωρη διαδικασία και οι επτά κατηγορούμενοι, σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, πήραν τον δρόμο για τη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσερχόμενη στον 4ο ειδικό ανακριτή η φερόμενη ως εγκέφαλος της σπείρας, η 55χρονη πρώην υπάλληλος του τμήματος Παροχών του ΙΚΑ Καλλιθέας, Ελένη Μπουραζάνη, αποδέχθηκε μέρος των κατηγοριών που της αποδίδονται και εμφανίστηκε μετανοιωμένη για τις πράξεις της.

Οπως είπε, άρχισε να εγκρίνει τα επιδόματα το 2003 με διάθεση να βοηθήσει τους ασφαλισμένους που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και σταδιακά, διαπιστώνοντας ότι οι εν λόγω περιπτώσεις δεν ανευρίσκονταν από τον έλεγχο, συνέχισε να εγκρίνει παροχές για ασφαλισμένους χωρίς να υφίστανται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή να εμπίπτουν σε κάάποια από τις περιπτώσεις ασφαλιστικής κάλυψης του ΙΚΑ.

Για τους λόγους δε που την ώθησαν σε αυτή τη δραστηριότητα, είπε πως πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξασφάλιζε το μέλλον των παιδιών της και ότι έτσι «θωράκιζε» την οικογένειά της από μελλοντικό κίνδυνο, αφού ο σύζυγός της αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες «πρωταγωνίστριες» της απίστευτης κομπίνας και αυτές αποδέχθηκαν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και δήλωσαν πρόθεση να επιστρέψουν μέρος της ζημιάς που προκάλεσαν στον ασφαλιστικό φορέα.

Εντύπωση προκάλεσε ο ισχυρισμός του συζύγου της Ελένης Μπουραζάνη, Κωνσταντίνου Καραΐσκου, ο οποίος ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε τίποτα ούτε για τη δράση της γυναίκας του ούτε για το περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.
πηγή:madata.gr