Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

TO GADGET TOY 2012

Η επιτυχία του Ελβετικού σουγιά είναι σε όλο τον κόσμο αδιαμφισβήτητη και την ίδια επιτυχία προσπαθεί να ανακυκλώσει η ελβετική εταιρία Voltitude, δημιουργώντας ένα σκούτερ που αναδιπλώνετε σαν ελβετικός σουγιάς, ώστε να αποθηκεύεται εύκολα, οπουδήποτε.

 
Το Voltitude είναι στην ουσία ένα μοτοποδήλατο με δισκόφρενα μπρος και πίσω και έναν ηλεκτροκινητήρα που το κινεί με 25 χιλιόμετρα την ώρα με τη μπαταρία του ( Li-Ion 9,5 Ah 36 Volts ) να απαιτεί φόρτιση μόλις 4 ωρών. Είναι εφοδιασμένο με φώτα εμπρός και πίσω, καθώς και ειδική αντικλεπτική κλειδαριά.

Σε περίπτωση που χρειάζεται να κινηθεί και δεν έχει φορτισμένη την μπαταρία του, αυτό γίνεται πανεύκολα, καθώς το πεντάλ που διαθέτει, γυρνώντας φορτίζει την μπαταρία και κινεί το Voltitude. Με πλήρη φόρτιση της μπαταρίας έχει ακτίνα δράσης 20 - 40 χλμ ανάλογα με την ποιότητα του οδοστρώματος και το βάρος του αναβάτη
Η διαστάσεις του είναι τόσο μικρές που το κάνει εύκολο στις μετακινήσεις αλλά κυρίως εύκολο και στην αποθήκευση. Το άνοιγμα και τι κλείσιμό του, με μία κίνηση το κάνει πραγματικά ευκολόχρηστο. Θα γίνει το gadget της αγοράς για το 2012, αφού αναμένουμε την διάθεσή του στην αγορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του.

Είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο και το ελάχιστο βάρος του, περίπου 23 κιλά, θα μπορεί να μεταφερθεί από οποιονδήποτε.
Η τιμή του δεν είναι ακόμη γνωστή.