Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

5 βήματα για σωστή και οικονομική περιποίηση του προσώπου σας

Για όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται η   περιποίηση του προσώπου είναι το βασικότερο εργαλείο  για τη διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας.
Και εν όψει της οικονομικής στενότητας που πλέον αντιμετωπίζουμε, σας προτείνουμε πέντε λύσεις που μπορούμε να ακολουθήσουμε σπίτι μας, με προϊόντα σε τιμές που αντέχει το πορτοφόλι μας ,χωρίς να χρειασθεί να επισκεφθούμε κάποιο κέντρο αισθητικής προσώπου.
Εδώ είναι πώς μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας ένα υπέροχο στο σπίτι του προσώπου μέσα σε 5 εύκολα βήματα:
Τι θα χρειαστείτε ...
• απαλό καθαριστικό προσώπου
• απολέπιση
• γάντι απολέπισης
• Μάσκα προσώπου (κατά βάση από άργιλο για το λιπαρό δέρμα, κρέμα ή μάσκα gel για το ξηρό δέρμα)
• ενυδατική κρέμα προσώπου

Οδηγίες
1.ΚαθαρισμόςΑφαιρέστε το μακιγιάζ και στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπό σας, το λαιμό και τα αυτιά σας με ένα καθαριστικό προσώπου, είτε σε μορφή γαλακτώματος είτε σε μορφή υγρού σαπουνιού.


2.Απολέπιση Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, τρίψτε απαλά με ένα scrub  και με μικρές κυκλικές κινήσεις όλο το πρόσωπό σας. Βεβαιωθείτε να επικεντρωθείτε  σε περιοχές γύρω από τη μύτη και το μέτωπό σας. Σε περίπτωση που ορισμένες περιοχές του προσώπου σας είναι πιο λιπαρές , δώστε περισσότερη βαρύτητα με έξτρα απολέπιση. Μην ξεχάσετε τα χείλη σας.


3.ΑτμόςΥπάρχουν αρκετοί  τρόποι να ανοίξουν και να καθαρίσουν οι πόροι του προσώπου σας, με πιο ασφαλή αυτός με την πετσέτα. Γεμίστε το νεροχύτη σας με ζεστό νερό και βουτήξετε μέσα σε αυτό μια καθαρή πετσέτα. Τρίψτε στη συνέχεια με αυτή το πρόσωπο σας και φροντίστε να επαναλάβετε 2 με 3 φορές.
4.Μάσκα προσώπουΑν έχετε λιπαρό δέρμα, χρησιμοποιήστε μια μάσκα αργίλου. Για ξηρή επιδερμίδα, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε  μια ενυδατική κρέμα ή μάσκα gel. Ανάλογα με τη μάσκα, αφήστε την να δράσει  το χρόνο που προτείνεται στις οδηγίες χρήσης της και στη συνέχεια ξεπλύνετε τελείως.
(Σπιτική θρεπτική μάσκα : Μπορείτε να κάνετε τη  δική σας μάσκα από πορτοκάλι και γιαούρτι . Αναμειγνύετε 1 κουταλιά της σούπας απλό ελληνικό γιαούρτι με το χυμό ενός τετάρτου  του  πορτοκαλιού.  Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε μετά από 5- 10 λεπτά).


5.ΕνυδάτωσηΤελευταία, αλλά όχι λιγότερο σημαντική, έρχεται η ενυδάτωση. Απλώστε την ενυδατική σας κρέμα σε πρόσωπο και λαιμό.

Θα δείτε πως αν κάνετε ρουτίνα τα παραπάνω πέντε απλά και γρήγορα βήματα περιποίησης του προσώπου σας, θα αποφύγετε να χρειασθείτε τη συμβουλή ειδικού και θα γλυτώσετε αρκετά χρήματα.
Μοιραστείτε μαζί μας τα δικά σας μυστικά ομορφιάς και που ξέρετε ίσως να γίνουν ρουτίνα για κάποιες άλλες γυναίκες , όπως οι δικές μας για εσάς!.
πηγή:mylady.gr