Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Volvo S60 Polestar με 508 ίππους

Η Volvo επιβεβαίωσε ότι στο Los Angeles Auto Show θα παρουσιάσει το εκρηκτικό S60 Polestar Concept, με τους 508 ίππους και έδωσε στη δημοσιότητα και τις πρώτες φωτογραφίες του καυτού sedan!

Παρά το γεγονός ότι η σουηδική φίρμα δεν γνωστοποιεί το εάν θα δούμε άμεσα στην παραγωγή, ένα S60 τόσο υψηλών προδιαγραφών, το αποτέλεσμα της συνεργασίας της με το βελτιωτικό οίκο Polestar, είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Το S60 Polestar Concept θα παρουσιαστεί στο Los Angeles Auto Show την προσεχή εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες, η Volvo θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην παραγωγή του, ταράζοντας τα νερά του γερμανικού ανταγωνισμού.
Η απόδοση του 6κύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα, ανέρχεται στους 508 ίππους, με 575 Nm ροπής, χάρη στις απαραίτητες μετατροπές από την Polestar. Nέα τουρμπίνα Garret 3171, νέα κυλινδροκεφαλή, ανασχεδιασμένη εισαγωγής αέρα, σύστημα εξαγωγής από τη Ferrita, μεγαλύτερες αντιστρεπτικές, 19άρες ζάντες Polestar, αναρτήσεις και φρένα αγωνιστικών προδιαγραφών και το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά… πολεμικό.
Η επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ/ώρα έρχεται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 300χλμ/ώρα. Ανάλογη φροντίδα από την Polestar υπάρχει και στο εσωτερικό, με ημιμπάκετ καθίσματα και λεπτομέρειες από αλουμίνιο και αλκαντάρα στο ταμπλό, στο σαλόνι, ακόμα και στο λεβιέ των ταχυτήτων.
  autotriti.gr