Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Σάλκε-Ολυμπιακός 1-0: Τέλος στο όνειρο του Champions League

Ο Ολυμπιακός είπε αντίο το Champions League μετά την ήττα από τη Σάλκε με 1-0, καθώς προδόθηκε από μια λάθος εκτίμηση του Κάρολ και συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα, έκλεισαν τα περισσότερα… ατού της γερμανικής ομάδας, ωστόσο, έδωσαν πολλές ευκαιρίες στους «βασιλικούς μπλε» και την… πλήρωσαν από ένα σουτ της… απελπισίας του Φουκς στο 77’. Πλέον, το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Άρσεναλ αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 2-0 της Μονπελιέ και έδωσαν και… μαθηματικά το «εισιτήριο» για το Europa League στους Πρωταθλητές Ελλάδας.
Σωστή αντίδραση στην άμυνα... αδυναμία στην επίθεση
Κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την Γερμανία, ο Αριέλ Ιμπαγάσα είχε τονίσει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να εμφανιστούν προσεκτικοί στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης και στην συνέχεια να αναζητήσουν κάτι περισσότερο. Ωστόσο, οι συμπαίκτες του ακολούθησαν τη… συμβουλή του κατά ένα μέρος, μια και αφού κατάφεραν να κρατήσουν τους ποδοσφαιριστές της Σάλκε μακριά από την εστία του Κάρολ στα πρώτα λεπτά των δύο ημιχρόνων, εμφανίστηκαν… διστακτικοί να βγουν στην επίθεση.
Αυτό είχε ως συνέπεια, κυρίως στην «επανάληψη», οι Γερμανοί να επιτίθενται κατά… κύματα, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να διασπάσουν την πολύ καλή αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Οι ποδοσφαιριστές του Χουμπ Στέφενς προσπάθησαν με κάθε δυνατό να σκοράρουν, ωστόσο, η λύτρωση ήρθε από… εκεί που δεν το περίμεναν. Συγκεκριμένα, ο Φουκς στο 77’ έκανε ένα σουτ, χωρίς… λογική πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, η πορεία δεν έδειχνε ικανή να προκαλέσει προβλήματα, ωστόσο, η κακή εκτίμηση του Ρόι Κάρολ, έφερε το γκολ για τους Γερμανους, οι οποίοι παρέμειναν στην πρώτη θέση του ομίλου με 11 βαθμούς, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του θεσμού.
Από την άλλη, οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ προσπάθησαν να… πατήσουν αντίπαλη περιοχή, μόνο μετά το τέρμα της Σάλκε, χωρίς να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στον Ούνερσταλ και πλέον καλούνται να στραφούν στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Η εξέλιξη του αγώνα
Οι Γερμανοί είχαν την πρώτη καλή στην αναμέτρηση, μόλις στο 4’ με τον Χούντελααρ, ο οποίος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Τζόουνς έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ. Μάλιστα, στο 10’ οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν το σουτ του Χόλτμπι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.
Στην συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να αντιδράσουν, βγήκαν στην επίθεση, απείλησαν με τον Αμπντούν στο 19’ και από εκείνο το σημείο και μετά, έδωσαν πάρα πολύ χώρο στους «μπλε», οι οποίοι ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα αναζητώντας ένα γκολ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.
Συγκεκριμένα, στο 23’ ο Κάρολ έδιωξε το φάουλ του Φουκς, στο 31’ το σουτ του Χούντελααρ πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν δύο προσπάθειες του Ντράξλερ, αρχικά στο 37’ και εν συνεχεία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και δημιούργησαν ουκ ολίγες προϋποθέσεις για ένα γκολ. Στο 48’ ο Χούντελααρ έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, στο 59’ ο Κάρολ απομάκρυνε την μπαλιά του Φαρφάν, ενώ στο 63’ ο Βορειοϊρλανδός ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε την κεφαλιά του Χούντελααρ. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η… σειρά του Χόλτμπι να απειλήσει, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.
Μέχρι εκείνο το σημείο, οι Πειραιώτες δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν, καθώς δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, κάνοντας πολλά και αβίαστα λάθη, κάτι στο οποίο συνέβαλε και το γεγονός πως τόσο ο Τζαμέλ Αμπντούν, όσο και ο Πάουλο Μασάντο δεν βοήθησαν καθόλου στην κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα ο Μήτρογλου να… νιώθει απίστευτη μοναξιά στην επίθεση.
Η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση ήταν το 72ο λεπτό, όταν ο Μασάντο έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ο Ούνερσταλ έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 75’ ο Αμπντούν δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την μπαλιά του Τζεμπούρ - ο οποίος είχε περάσει ένα λεπτό νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μήτρογλου - από τα αριστερά και οι αμυντικοί απομάκρυναν.
Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες δύσκολα θα έβρισκαν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ο Φουκς έκανε ένα μακρινό σουτ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, ο Κάρολ δεν την υπολόγισε καλά και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Ολυμπιακού.
Στην συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βγουν μπροστά, αφήνοντας μερικά κενά στην άμυνα, ωστόσο, δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι στο 83’ με τον Ντράξλερ και στο 87’ με τον Χούντελααρ, καθώς αντέδρασε σωστά ο Κάρολ.
onsports