Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: Συνεχίζουμε τη μάχη για να πάρουμε περισσότερα

Για θετικά μηνύματα σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα μίλησε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της συνόδου κορυφής, στις Βρυξέλλες, δίνοντας παράλληλα έναν τόνο αισιοδοξίας, τόσο για το θέμα της εκταμίευσης της δόσης, όσο και το αμέσως επόμενο, κρίσιμο ζήτημα, της συμμετοχής της χώρας μας στα κονδύλια συνοχής.

 Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2014-2020 της ΕΕ δεν κατέληξε σε συμφωνία, υπήρξε μια προσέγγιση και η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα Σύνοδο στις αρχές του 2013. Με αυτή τη φράση αποτύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Για τα κονδύλια Συνοχής για την Ελλάδα που προβλέπονταν να ανέλθουν στα 11,2 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δώσαμε μάχη για να υπάρξει μια ειδική ρύθμιση για την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόταση του προέδρου της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι, να αυξηθεί το ποσό αυτό κατά 20%.
Η μάχη συνεχίζεται και επιδιώκουμε να πάρουμε περισσότερα ποσά, συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με άλλες χώρες με κοινά συμφέροντα για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.
Όσον αφορά την εκταμίευση της δόσης, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι είχε μια σειρά συζητήσεων με ομολόγους του και αξιωματούχους της ΕΕ, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι τη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ της ερχόμενης Δευτέρας.
Επίσης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι έχει σταματήσει να ακούγεται ότι για όλα φταίει η Ελλάδα και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει θερμούς υποστηρικτές.
ethnos.gr