Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Το Χόλυγουντ αγαπάει τα βιολογικά

Καλό παράδειγμα για τις διατροφικές συνήθειες όλων μας δίνουν οι αστέρες του Χόλυγουντ.
Εκτός από αυτούς που τρέφονται με βιολογικά προϊόντα, υπάρχουν αρκετοί που έχουν πάει την βιολογική αγορά ένα βήμα πιο μακριά. Συγκεκριμένα, αρκετοί celebrities και διάσημοι με σαφή επιρροή στον κόσμο, διαθέτουν τις δικές τους φάρμες βιολογικών προϊόντων και τα αντίστοιχα καταστήματα ή e-shops. Ας δούμε ποιοί διάσημοι αγαπούν έμπρακτα τα βιολογικά προϊόντα.
Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey)
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας New York Post, η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια, έκανε αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό για Ευρεσιτεχνίες και Σήματα Κατατεθέν (U.S. Patent and Trademark Organization), ώστε να βάλει τη δική της «επωνυμία» σε προϊόντα και υπηρεσίες όπως: "Oprah's Organics," "Oprah's Farm" και "Oprah's Harvest". Όλα τα παραπάνω είναι μέρος της βιολογικής φάρμας που κατέχει η πλουσιότερη γυναίκα της τηλεόρασης, στο Μάουι . Μερικά από τα προϊόντα που στοχεύει να λανσάρει είναι βιολογικά dressing για σαλάτες, βιολογικές σούπες, λαχανικά και ποτά. Επίσης βιολογικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών και αφρόλουτρα.
 Νικόλ Κίντμαν (Nicole Kidman)
 Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ακολουθεί προσεκτική δίαιτα για τη σιλουέτα της. Όπως έχει λοιπόν δηλώσει η ίδια, είναι λάτρης των βιολογικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, προτιμά βιολογικά λαχανικά για τις σαλάτες της, ψάρια και βιολογικά ζυμαρικά.
Αλίσια Σίλβερστοουν (Alicia Silverstone)
Αν και έχουμε να τη δούμε σε αξιόλογη ταινία αρκετό καιρό, η Αλίσια Σίλβερστοουν δείχνει να σκέφτεται «πράσινα». Ζει με την οικογένειά της σε σπίτι με ηλιακά πάνελ στο Λος Άντζελες και ιδιωτικό βιολογικό κήπο. Ακόμα και στο γάμο με τον άντρα της, Christopher Jarecki, όλα ήταν οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Από τις προσκλήσεις από ανακυκλώσιμο χαρτί μέχρι τα οικολογικά πιάτα στο τραπέζι και τα βιολογικά λουλούδια που στόλισαν το χώρο.
Ντάρυλ Χάνα (Daryl Hannah)
Πρόκειται για μια από τις πιο οικολογικά συνειδητοποιημένες ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Η Ντάρυλ Χάνα μέσα από την ιστοσελίδα της Love Life Good, πουλά βιολογικά προϊόντα, τα οποία έχει συλλέξει η ίδια. Εκτός των άλλων, κάνει ένα διαδικτυακό ολιγόλεπτο βίντεο, όπου προβάλει κάθε φορά νέα και ξεχωριστά «πράσινα» νέα. Δεν είναι τυχαίο πως την έχουν τιμήσει με βραβείο αφοσίωσης για την ακτιβιστική της δράση στην ηλιακή ενέργεια, τις βιολογικές καλλιέργειες, την προστασία των ζώων και τα νέα bio-diesel οχήματα.
Και οικολογική συνείδηση…
Υπάρχουν όμως και άλλοι διάσημοι που έχουν οικολογική συνείδηση και την εφαρμόζουν καθημερινά για παράδειγμα:
 Τομ Χανκς (Tom Hanks)
 Ο διάσημος και αγαπημένος ηθοποιός, οδηγεί εδώ και χρόνια ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για την καλύτερη προώθηση της εναλλακτικής αυτής μεθόδου οδήγησης, έχει γυρίσει και σχετικό βίντεο που εξηγεί τη λειτουργία του αμαξιού του. Αξίζει να επισημάνουμε, πως τα γραφεία της εταιρείας παραγωγής του, λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.
Καμερον Ντιαζ (Cameron Diaz)
Είναι γνωστή στο Χόλυγουντ για τις ακτιβιστικές της δράσεις. Οδηγεί το υβριδικό αμάξι Prius και δεν δίστασε να καταδείξει τη σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος, συμμετέχοντας στην εκπομπή «Trippin’» του καναλιού MTV, όπου ταξίδευε σε άλλες χώρες, δουλεύοντας σε περιβαλλοντικά πρότζεκτ.
Έντουαρτ Νόρτον (Edward Norton)
 Πρόκειται για έναν «ειδήμονα» των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα με την επωνυμία «BP Solar Neighbors». Στο πρόγραμμα αυτό, κάθε φορά που ένας διάσημος αγοράζει σύστημα με ηλιακά πάνελ για το σπίτι του, τότε η γνωστή εταιρεία δωρίζει ένα παρόμοιο σύστημα, σε μια οικογένεια του Λος Άντζελες. Επίσης ήταν παρουσιαστής της σειράς « Strange Days on Planet Earth», του National Geographic και είναι ενεργό μέλος της οργάνωσης «Friends of the High Line group», που είναι υπεύθυνη για τη διάσωση και την αναμόρφωση του πρασίνου στο Μανχάταν.
flowmagazine