Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Διαγωνισμός για το Νομπέλ Ειρήνης

Την ευκαιρία να παραστούν στην τελετή απονομής του βραβείου Νομπέλ ειρήνης δίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας των 27 χωρών μελών της!
Αν είστε από 8-24 ετών μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από κοντά στις 10 Δεκεμβρίου την απονομή του βραβείου, αλλά και την συναυλία που διοργανώνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο την επόμενη ημέρα προς τιμή του βραβευθέντα.
«Ειρήνη, Ευρώπη, Μέλλον: Τι σημαίνει για σας ειρήνη στην Ευρώπη;» Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται προς τους νέους από την ΕΕ και στις υπό ένταξη ή τις υποψήφιες χώρες, ηλικίας 8 έως 24 ετών. Τα παιδιά 8 έως 12 ετών θα πρέπει να δώσουν την απάντησή τους μέσα από ένα σχέδιο και οι νέοι 13 έως 24 ετών σε ένα σύντομο κείμενο το πολύ 120 χαρακτήρων, σε οποιαδήποτε από τις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.
Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοικτός μέχρι τις 25 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα (ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας θα προεπιλέξει τις 16 καλύτερες συμμετοχές για κάθε ηλικιακή ομάδα (8-12, 13-17 και 18-24). Μια επιτροπή θα επιλέξει τρείς από τους τελικούς νικητές (έναν για κάθε ηλικιακή ομάδα), οι οποίοι θα κερδίσουν ένα ταξίδι στο Όσλο.
 Οι 16 προεπιλεγείσες συμμετοχές από την κατηγορία 18-24 θα αναρτηθούν στο Facebook για να ψηφίσει το κοινό.  Ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους θα προσκληθεί στο Όσλο. Ο νικητής θα προσκληθεί επίσης στο Στρασβούργο για μια ειδική εκδήλωση σχετικά με το βραβείο Νόμπελ στις 12 Δεκεμβρίου, όπως και οι 9 επιλαχόντες.
Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Οι νικητές θα παραστούν στην επίσημη τελετή στις 10 Δεκεμβρίου, καθώς και στη συναυλία για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στις 11 Δεκεμβρίου.
Οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό και να υποβάλουν κείμενα στη διεύθυνση: www.peaceuropefuture.eu.
flowmagazine