Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση και ψυχαγωγία στον δρόμο

Ατελείωτες ώρες μουσικής, σύνδεσης στο facebook και το twitterκαι πολλά άλλα προσφέρονται στον εξοπλισμό των εταιρειών.
 Mια πλειάδα νέων μοντέλων προσφέρει πρόσβαση στο Ιντερνετ με εφαρμογές που θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να τις ανακαλύψετε.
H Mercedes προσφέρει, για παράδειγμα, τη νέα A-Class με το σύστημα Drive Kit ειδικά για iPhone. Μπορείτε να συνδέσετε το iPhone και να προσθέσετε επεισόδια, live radio προγράμματα, podcasts κ.λπ., ενώ η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να προτείνει και αντίστοιχα ραδιοφωνικά προγράμματα, ανάλογα με τις προηγούμενες επιλογές του οδηγού. Είναι διαθέσιμη μέσω του App Store δωρεάν και στη βάση της ήδη υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 ραδιοφωνικοί σταθμοί.
Η BMW προσφέρει το Connected-Drive, ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το σύστημα διαθέτει επεξεργαστή 1.3 GHz και 3D κάρτα γραφικών ώστε να μπορεί να προβάλλει υψηλής ποιότητας εικόνα. Ο χειρισμός του γίνεται με τον επιλογέα iDrive που υπάρχει στα περισσότερα μοντέλα της εταιρείας. Το σύστημα πλοήγησης μπορεί να προβάλει 3D κτίρια και πιο ρεαλιστική απεικόνιση των δρόμων. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο Ιντερνετ, ενώ στον τομέα της μουσικής διαθέτει νέες επιλογές αναπαραγωγής, βελτιωμένη αναζήτηση και δημιουργία λιστών.
Η Fiat προσφέρει στο νέο 500L το σύστημα πολυμέσων UConnect που με την οθόνη αφής των 5 σου επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση με περιφερειακά συστήματα ή smartphones και μελλοντικά τη σύνδεση μέσω Ιντερνετ σε facebook και twitter.
Το νέο Audi A3 προσφέρει ποικίλες λύσεις στους τομείς ενημέρωσης / ψυχαγωγίας και συστημάτων υποστήριξης οδηγού που είναι νέα στην κατηγορία. Οι ειδικά προσαρμοσμένες online υπηρεσίες που προσφέρει η μάρκα μέσω του Audi Connect συνδέουν τους οδηγούς με το Ιντερνετ παρέχοντας άμεσα τις βασικές πληροφορίες - με εύκολο και κατανοητό τρόπο.
Ακόμη πιο προηγμένο δείχνει το Renault R-Link Store, το πρώτο Application Store στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να περιηγηθεί ή να κατεβάσει χρήσιμες εφαρμογές, είτε από το σύστημα του ίδιου του αυτοκινήτου είτε από τον υπολογιστή του (μέσω του MyRenault). Η επιλογή R-Link Apps προσφέρει πληθώρα λειτουργιών, όπως είναι η πρόσβαση σε e-mail, κοινωνικά δίκτυα, περιήγηση στο Διαδίκτυο, αλλά και στοιχεία που έχουν σχέση με την οδήγηση: πρόγνωση καιρού, προειδοποιήσεις για μπλόκα (όπου διατίθεται), τιμές καυσίμων κ.ά. 
tanea