Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ελι Σάαμπ Ο σχεδιαστής που αγαπούν πριγκίπισσες και σταρ!

«Στη γυναίκα αγαπώ τη μέση της. Και μου αρέσει να αναδεικνύω κάθε λεπτομέρεια του σώματός της με τον πιο κομψό τρόπο».
Ο Ελι Σάαμπ είναι ίσως από τους λίγους σχεδιαστές που θα μπορούσαν να «ντύσουν» μια γυναίκα μόνο με τα λόγια τους, κι αυτό γιατί δεν μιλάει απλά για το γυναικείο σώμα. Το αποθεώνει! Κι αυτό αποτυπώνεται και στα σχέδιά του, τα οποία έχουν καταφέρει να «κερδίσουν» μερικές από τις πιο κομψές, αλλά και απαιτητικές στο ντύσιμο γυναίκες του πλανήτη...

Από εκείνη τη μαγιάτικη νύχτα του 2002, που η Χάλι Μπέρι ανέβηκε στη σκηνή του «Kodak Theater» για να παραλάβει το Οσκαρ της φορώντας μια ημιδιάφανη τουαλέτα του, ο Λιβανέζος σχεδιαστής έγινε μεμιάς ο νέος αγαπημένος του Χόλιγουντ. Η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Νικόλ Κίντμαν, η Εμα Γουάτσον και η Νταϊάν Κρούγκερ είναι μερικές μόνο από τις σταρ που επιλέγουν τις δημιουργίες του. Φορέματα κεντημένα με πολύτιμες πέτρες, πέρλες, παγιέτες και λουλούδια, τα οποία μπορούν να φορεθούν από το κόκκινο χαλί μέχρι τα μεγαλύτερα παλάτια, αφού έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις καρδιές πολλών γαλαζοαίματων. Η πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας είναι εδώ και χρόνια πιστή του πελάτισσα, όπως άλλωστε και η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας και προσφάτως και η Στεφανί του Λουξεμβούργου.
Ετησίως πουλάει περισσότερες από χίλιες δημιουργίες υψηλής ραπτικής και 300 νυφικά, κανένα εκ των οποίων κάτω των 30.000 ευρώ. Τα περισσότερα κοστίζουν πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ ένα-δύο κομμάτια φημολογείται ότι ξεπερνούν το όριο του ενός εκατομμυρίου. Παρ’ όλα αυτά, το «αρχηγείο» του Σάαμπ παραμένει στη Βηρυτό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Η αγάπη του για τη μόδα άρχισε να διαφαίνεται από σχετικά μικρή ηλικία καθώς, όπως λέει, του άρεσε να «ντύνει» τις αδερφές του. Τόσο η παιιδική του ηλικία όσο και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ωστόσο στιγματίστηκαν από τον πόλεμο. Το 1982 άνοιξε το πρώτο του ατελιέ στη Βηρυτό, εν μέσω βομβαρδισμών της πόλης από τους Ισραηλινούς. Σήμερα εξακολουθεί να περνάει μεγάλο μέρος του χρόνου του εκεί μαζί με τη σύζυγό του Κλοντίν και τους τρεις γιους του, όμως έχει σπίτια στη Γενεύη και το Παρίσι.
espresso