Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ο Γούντι Άλεν και οι Μούσες του!

Με αφορμή το Αφιέρωμα της ΕΤ3 στο μοναδικό σκηνοθέτη και ηθοποιό Γούντι Άλεν, από τις 17/11 έως τις 15/12/2012, παρουσιάζουμε τις γυναίκες, που πρωταγωνίστησαν στις καλύτερες ταινίες της καριέρας του.

Ο Γούντι Άλεν γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1935 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ένας σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας και μουσικός διεθνούς βεληνεκούς, από τους διασημότερους και πιό δημιουργικούς παραγωγούς της 7ης τέχνης, που μετρά εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

 Ναόμι Γουότς
Πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική ταινία "The Christmas Wish" με τον Neil Patrick Harris και την Debbie Reynolds. Έκανε πρεμιέρα το 1998 στο CBS και ήταν βασισμένη στη νουβέλα του Richard Siddoway.
Ρέιτσελ Μακ Άνταμς
Οι τηλεταινίες της ηθοποιού
Η Ρέιτσελ Μακ Άνταμς κατέκτησε και τον πρώτο της ρόλο και μάλιστα πρωταγωνιστικό, στην τηλεταινία δράσης «Shotgun love dolls» και λίγο αργότερα πέρασε από ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «The famous Jett Jackson». Η τηλεόραση την κράτησε απασχολημένη και το 2002, με την τηλεταινία «Guilt by association» και την τηλεοπτική σειρά δράσης «Earth: final conflict». 

 Μεσάνυχτα στο Παρίσι
Η ταινία του Γούντι Αλεν είναι αισθηματική κομεντί φαντασίας, αμερικανικής και ισπανικής παραγωγής του 2011, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γούντι Άλεν. Πρωταγωνιστούν ο Όουεν Γουίλσον και η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς περιβαλλόμενοι και από άλλους διάσημους ηθοποιούς όπως η Μαριόν Κοτιγιάρ, ο Μάικλ Σιν και η Κάθι Μπέιτς αλλά και την πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι.
Πενέλοπε Κρουζ
Το 2008 ήταν η κεντρική ηρωίδα στο "Vicky Cristina Barcelona" σε σκηνοθεσία του Γούντι Άλεν. Υποδύθηκε τη Μαρία Έλενα, μια ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα. Για την ερμηνεία της έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και κέρδισε το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου. Ήταν η πρώτη Ισπανίδα ηθοποιός, που βραβεύτηκε με Όσκαρ.
Ο ίδιος ο Άλεν την έβλεπε ιδανική για την ταινία του, αλλά μάλλον η Πενέλοπε θα είναι για πάντα η "Μούσα" του Πέδρο Αλμοδόβαρ. 

 Τέα Λεόνι
Η Τέα Λεόνι έπαιξε στην ταινία «Hollywood Ending», όπου ο Γούντι Αλεν υποδυόταν τον Βαλ Γουάξμαν, έναν απολυμένο σκηνοθέτη προαωπικών ταινιών και η Τέα ενσάρκωνε τη γυναίκα του, την πανέξυπνη και μορφωμένη Ελι, που τον παρατά για ένα μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ. 


Επίσης:
Μάριελ Χέμινγουει
Συμπρωταγωνίστρια του Γούντι Άλεν και της Ντάιαν Κίτον στο "Μανχάταν", όπου οι σκηνές του όμορφου και γοητευτικού ουρανού της πόλης, καθώς οι γέφυρες και τα πάρκα αναδείχτηκαν με απαράμιλλο τρόπο, κάτω από τους ήχους της «Γαλάζιας Ραψωδίας» του Γκέρσουϊν.
Γουινόνα Ράιντερ
Πρωταγωνίστρια στο «Celebrity» (1998) του Γούντι Άλεν, ένα φιλμ που σατιρίζει τις ζωές διάφορων διασήμων και αργότερα μια νέα συνεργασία με τον σκηνοθέτη στο «Melinda and Melinda».
Ούμα Θέρμαν
Η Ούμα Θέρμαν συμπρωταγωνιστούσε με τον Σον Πεν, στην ταινία "Sweet and Lowdown" επί το εληνικόν "Συμφωνίες και Ασυμφωνίες" σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν. Ήταν η ιστορία του Έμετ Ρέι, του δεύτερου πιο ταλαντούχου κιθαρίστα της τζαζ στον κόσμο και ενός άκρως ταλαντούχου ατόμου, που επέλεξε να θυσιάσει την προσωπική του ζωή, να είναι αυθόρμητος και να καθοδηγείται από τα πάθη του, που τον οδήγησαν γρήγορα στην αφάνεια.
Σαρλίζ Θερόν
Πρωταγωνίστρια σε μια παλαβή κωμωδία μυστηρίου, γεμάτη ανατροπές και εξωφρενικές υποθέσεις, με φόντο τη jazz Nέα Yόρκη του '40. Η Σαρλίζ Θερόν ως femme fatale άλλων εποχών.
in.gr