Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε τα ονόματα των 8 πολιτικών που βρίσκονται στα χέρια του ΣΔΟΕ

Φύλλο και φτερό κάνει το ΣΔΟΕ τα περιουσιακά στοιχεία οκτώ πολιτικών προσώπων, που βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής,
καθώς χειρίστηκαν «καυτά» θέματα και βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων. Στόχος των ελεγκτών είναι να διαπιστώσουν αν κάποιοι από αυτούς πλούτισαν χάρη στην θέση τους…

Πρόκειται για τους: Άρη Σπηλιωτόπουλο, Γιώργο Βουλγαράκη, Τάσο Μαντέλη, Γιάννο Παπαντωνίου, Απόστολο Φωτιάδη, Νικήτα Κακλαμάνη, Γιάννη Ανθόπουλο και Φεβρωνία Πατριανάκου.
Και οι οκτώ βρίσκονται στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που εστάλη στην Υπηρεσία Αυτοτελούς Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του ΣΔΟΕ μετά από ερώτηση που είχε υποβάλλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.
Γ. Ανθόπουλος: Εξετάζεται ύστερα από καταγγελίες για υποθέσεις που είχε χειριστεί ως δικηγόρος εταιριών και έχουν ήδη ανοίξει οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.
Γ. Βουλγαράκης: Έχει ζητηθεί άνοιγμα των λογαριασμών αυτού και της γυναίκας του, Κ. Πελέκη.
Ν. Κακλαμάνης: Ελέγχεται το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού και πρώην δημάρχου Αθηναίων, ενώ έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.
Τ. Μαντέλης: Βρίσκεται σε εξέλιξη φορολογικός έλεγχος, ενώ έχουν ανοίξει και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί του.
Γ. Παπαντωνίου: Εντολή ανοίγματος έχει δοθεί για τους λογαριασμούς του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.
Α. Σπηλιοτόπουλος: Οι λογαριασμοί του πρώην υπουργού Παιδείας ερευνώνται για να διαπιστωθεί από πού προέρχονται τα εισοδήματα του, ενώ έχει ζητηθεί και άνοιγμα λογαριασμών του ίδιου και των συνεργατών του.
Τέλος, για την βουλευτή της ΝΔ, Φ. Πατριανάκου, το ΣΔΟΕ αναμένει στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών της, το οποίο έχει ήδη αιτηθεί.
realnews.gr