Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

7 μυστικά για τις βαφές μαλλιών

Είτε ανήκετε στις οπαδούς των φυσικών αποχρώσεων –η νέα τάση– είτε προτιμάτε τις πιο extreme βαφές, που απασχόλησαν τη μόδα την τελευταία διετία, αυτές είναι οι πιο χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε το δικό σας color update με επιτυχία.

Οι βαφές είναι στο επίκεντρο της μόδας και φαίνεται πως οι celebrities έχουν ξετρελαθεί με τις τάσεις που επιβάλλουν τα μπλε (Katy Perry) ή ακόμα και τα σχεδόν λευκά (Lindsay Lohan) μαλλιά. Αν ήρθε η ώρα για βαφή, είτε στο σπίτι είτε στο κομμωτήριο, φροντίστε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε το πώς…
1. Αν θέλετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας, μην κάνετε αυτή την αλλαγή μόνη στο σπίτι, αλλά εμπιστευτείτε τα μαλλιά σας στα χέρια κάποιου ειδικού. Μην τα ανοίξετε περισσότερο από δύο τόνους, για να αποφύγετε τη φθορά τους.
2. Φροντίστε να μην είστε φρεσκολουσμένη, αλλά βάψτε τα μαλλιά σας τη δεύτερη ημέρα, για να αποφύγετε τυχόν κοκκινίλες και ερεθισμούς.
3. Αν βάψετε τα μαλλιά σας μόνη στο σπίτι, φροντίστε να περάσετε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου ή βαζελίνης (θα βοηθήσει ακόμα και η ενυδατική σας κρέμα), κοντά στις ρίζες των μαλλιών σας, σε μέτωπο, αυχένα και αυτιά.
4. Αν όμως και πάλι μουτζουρωθείτε, τρίψτε απαλά το σημείο με λίγη στάχτη από τσιγάρο.
5. Στην περίπτωση που έχετε ανοιχτή βάση και θέλετε να γίνετε κατάξανθη, προτιμήστε να κάνετε πολλές ξανθές ανταύγειες και αποφύγετε τη μόνιμη βαφή. Έτσι θα γλιτώσετε από τον «πονοκέφαλο» της ρίζας κάθε είκοσι ημέρες και από τη φθορά της τρίχας, ενώ το αποτέλεσμα θα είναι όσο ανοιχτό επιθυμείτε.
6. Αν το ξανθό χρώμα των μαλλιών σας «κιτρινίσει» μετά από λίγα λουσίματα, ένα προϊόν silver θα σας δώσει τη λύση. Ζητήστε το από τον κομμωτή σας και χρησιμοποιήστε το μια φορά την εβδομάδα.
7. Μετά το λούσιμο, περάστε στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών μια μάσκα για βαμμένα μαλλιά, που θα τα ενυδατώσει και θα τα κάνει να λάμπουν. Στη συνέχεια, βρέξτε μια πετσέτα με καυτό νερό και τυλίξτε τα μαλλιά σας για όσο περισσότερο μπορείτε. Ξεβγάλτε και είστε έτοιμη. Η διαδικασία θα κάνει τα μαλλιά σας να είναι και να δείχνουν υγιέστατα.