Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ – 11 συλλήψεις, έσπασε η κατάληψη

Λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, η αστυνομία με μια αστραπιαία επιχείρηση, εισέβαλε στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
και προχώρησε στην προσαγωγή 11 ατόμων, από τα οποία, δέκα ήταν διοικητικοί υπάλληλοι και ένας, εργαζόμενος στην καθαριότητα.
Την απελευθέρωση των προσαχθέντων ζήτησε ο πτύτανης του ΑΠΘ
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιάννης Μυλόπουλος επικοινώνησε με τις Αρχές πριν από λίγο και ζήτησε την απελευθέρωση των 11 προσαχθέντων.
«Οι πρυτανικές αρχές δεν ζήτησαν τη σύλληψη των καταληψιών αλλά την απελευθέρωση του κτιρίου διοίκησης.», είπε ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι η επιχείρηση διήρκησε λιγότερο από δέκα λεπτά, με άνδρες των ΜΑΤ και της ασφάλειας να εισβάλουν στο κτίριο διοίκησης του πανεπιστημίου που βρισκόταν υπό κατάληψη εδώ και 71 ημέρες από εργολαβικούς υπαλλήλους που απασχολούνταν στην καθαριότητα του ιδρύματος και στη φύλαξη.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατούσε στο ΑΠΘ με τα σκουπίδια. Ο χώρος του πανεπιστημίου τον τελευταίο καιρό είχε μετατραπεί σε κανονική χωματερή, με τους φοιτητές και τους καθηγητές να καταγγέλλουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Κάποια τμήματα μάλιστα είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους, αφού η κατάσταση είχε γίνει αφόρητη με τα τρωκτικά να κάνουν παρέλαση στους χώρους του πανεπιστημίου.

Οι προσαγωγές, έγιναν συλλήψεις και οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Εκεί βρίσκεται ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, όπως και αρκετοί συνάδελφοί τους, ενώ στις 11:00 οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


star.gr