Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ξεσηκωμός βουλευτών για τα αντιλαϊκά μέτρα. Φοβούνται για το πολιτικό τους μέλλον.

Προσπαθούν να ξηλώσουν  τα αντιλαϊκά νομοσχέδια αιφνιδίως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός.
Ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος, του ΠΑΣΟΚ, έθεσε σήμερα από το βήμα της Βουλής σοβαρές ενστάσεις σε επίμαχα νομοσχέδια. Ζήτησε μάλιστα  να αποσυρθεί η τροπολογία για την μείωση των ΔΥΟ και  να εξετάζονται ξεχωριστά οι αποκρατικοποιήσεις αλλά και να  μην ενταχθούν οι τραπεζουπάλληλοι στον ΕΟΠΥΥ.
60 βουλευτές μάλιστα της ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και ζητούν  να μειωθούν οι μισθοί των προέδρων των ΔΕΚΟ και των διοικητών των τραπεζών.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ήταν ο πρώτος που βγήκε μπροστά  ο οποίος  τόνισε ότι αυτή την κίνηση την γνωρίζει ο Πρωθυπουργός αλλά δεν ξεκαθάρισε ότι την εγκρίνει.. Προσπάθησε μάλιστα να προετοιμάσει και το έδαφος για τον υπουργό οικονομικών τονίζοντας : «Αν τολμήσει ας μην την κάνει δεκτή. Εμείς ζητάμε ονομαστική ψηφοφορία για να αποφασίσει η ίδια η Βουλή».

Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα έχει και αυτό τους επαναστάτες του αφού 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσαν την Ιπποκράτους ότι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Εντωμεταξύ στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν τα μαχαιρώματα αφού οι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραίτης, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Δριβελέγκας καταγγέλλουν τον Πάρι Κουκουλόπουλο ότι άλλα είχαν συμφωνήσει και άλλα κάνει .

Χθες το βράδυ πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιχείρησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις με τροπολογία η οποία προβλέπει πως πριν την κάθε αξιοποίηση Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα ενημερώνεται  και θα καταθέτει προτάσεις και παρατηρήσεις.