Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Έχεις γενάκια; Πώς να τα περιποιηθείς σωστά!

Έχεις γένια ή μουσάκι; Προσθέτουν πόντους στο αρρενωπό look, όμως, θέλουν και την φροντίδα τους! 

1. Το σχήμα
Περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα, αλλά για το σχήμα που θα δώσεις στα γένια σου καλό θα είναι να λάβεις υπόψη το σχήμα του προσώπου σου: όσο πιο μακρύ πρόσωπο έχεις, τόσο πιο κοντό πρέπει να είναι το μούσι!
Όσο για τις φαβορίτες;
Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, κόψ’ τες κόψε μέχρι τη μέση του αυτιού σου, ενώ αν έχεις μακρύ ή τετράγωνο πρόσωπο, καν’ τες λίγο πιο κοντές. Και, προς Θεού, δεν θέλουμε να θυμίζουν σε πάχος Κόκκοτα ή Elvis!
2. Το μάκρος
Ξυρίσου μέχρι τη γραμμή του σαγονιού σου για να δημιουργήσεις στυλ! Αν δεν πας για παπάς ή δεν είσαι ναυαγός, μην αφήνεις τα γένια σου να μεγαλώσουν για περισσότερες από τέσσερις ημέρες.
Φρόντισε οι τρίχες να μην καλύπτουν τα πάνω χείλος σου και να μην κατεβαίνουν μέχρι την βάση του λαιμού σου. By the way, ο λαιμός πρέπει να είναι άτριχος, με τις τρίχες να εξασθενούν όσο κατεβαίνουμε από το πηγούνι προς τα κάτω…
3. Το trimming
Η καλύτερη μέθοδος για τριμάρισμα είναι με ξυριστική ή κουρευτική μηχανή και τα γένια στεγνά. Αν θες να χρησιμοποιήσεις ψαλίδακι ή ξυράφι, θα χρειαστείς μια ψιλή τσατσάρα για «οδηγό» (ώστε να κοπούν όλες οι τρίχες στο ίδιο μήκος) και γένια βρεγμένα.
Ακολούθησε την ίδια φορά και στις δύο μεριές του προσώπου, ξεκινώντας από τις φαβορίτες και κατεβαίνοντας προς τον λαιμό.
4. Το τέλειο
Αφού κουρέψεις τα γενάκια σου, πάρε το ξυράφι ανά χείρας και εξαφάνισε τρίχες που φυτρώνουν αδέσποτες (π.χ. στα μάγουλά σου ή ανάμεσα στις φαβορίτες και τα αυτιά σου).
Προσοχή: η απόλυτη τελειότητα βλάπτει! Μούσια είναι, καλό θα είναι να δείχνουν φυσικά και όχι υπερβολικά στυλιζαρισμένα λες και τα πήρες από κατάστημα με αποκριάτικα!
5. Το πλύσιμο
Καλά, χρυσά και άγια τα γένια, αλλά θέλουν καθάρισμα πολύ! Εκτός από υπολείμματα φαγητού, συγκρατούν και οσμές! Φρόντισε να πλένεις τα μούσια ή τα γένια σου τουλάχιστον δύο φορές την μέρα, κατά προτίμηση την μία μετά το φαγητό, χρησιμοποιώντας σαμπουάν.
Αν η «δικιά σου» παραπονιέται ότι την γρατζουνάς ή κοκκινίζει η μουρίτσα της όταν φιλιέστε, βάλε μαλακτική κρέμα (conditioner ντεεε) στα μούσια σου!
star