Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μαρμελάδα βερίκοκο

Φτιάξτε την αγαπημένη σας μαρμελάδα με φρούτα της εποχής.

Υλικά

Για 4-6 άτομα

3 κιλά βερίκοκα καθαρισμένα από κουκούτσια
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 χυμό λεμόνι
1/4 της κούπας νερό
2 κλωναράκια κανέλας

 Εκτέλεση
Ρίχνετε τα βερίκοκα και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μετά από 15 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, κανέλα και χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύουμε κάθε λίγα λεπτά, αφήνοντας τα φρούτα να σιγοβράσουν για περίπου 90 λεπτά.

Όταν η μαρμελάδα έχει σιγοβράσει για περίπου 90 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύετε στο ψυγείο.
sidagi.gr