Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Το κούρεμα δείχνει το χαρακτήρα του ανδρός!

Ο τρόπος με τον οποίο κουρεύουμε τα μαλλιά μας, υποδηλώνει στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μας.
Αποτελεί μέρος της μη λεκτικής επικοινωνίας,  όπως είναι για παράδειγμα και η επιλογή ενός ρούχου ή κάποιου αρώματος. Έτσι, αν μας ενδιαφέρει ένας άνθρωπος, μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε στοιχεία του χαρακτήρα του μέσω της κόμμωσής του. Τι χρώμα μαλλιών προτιμά, πόσο συχνά αλλάζει τα μαλλιά του, αν τα έχει κοντά ή μακριά και ούτω καθεξής. Ας δούμε παρακάτω κάποιες κατηγορίες μαλλιών για τους τύπους ανδρών.
Φαλακρό λουκ
Λένε πως οι φαλακροί, είναι ιδιαιτέρως σέξι. Αυτό τουλάχιστον διατυμπανίζουν οι ίδιοι... Δε τολμούν, ωστόσο, αρκετοί άνδρες να ξυρίσουν τα μαλλιά τους σε σημείο να μοιάζουν καραφλοί, είτε γιατί δε θα ταιριάζει στην ομοιογένεια του προσώπου τους, είτε γιατί έχουν κάποιο αντιαισθητικό σημάδι στο κρανίο τους, το οποίο δεν επιθυμούν να αποκαλύψουν. Το ξύρισμα του κεφαλιού, είναι επίσης ένας πολύ έξυπνος τρόπος να κρύψει κάποιος... την σημαντική αραίωση της τριχοφυΐας του σε κάποιο σημείο της κεφαλής.
 Αλλά, εάν ένας φαλακρός άνδρας κρύβει πάντα και παντού την «αδυναμία» του, τότε δεν είναι περήφανος για τον εαυτό του και είναι βαθιά ανασφαλές άτομο. Στη πλειοψηφία τους ωστόσο, οι φαλακροί άνδρες είναι άνθρωποι έξω καρδιά, έντονα διορατικοί και έξυπνοι.
Επιλογή κοντών μαλλιών
Ένας άνθρωπος ο οποίος κουρεύει τα μαλλιά του κοντά, μπορεί να ερμηνευτεί ως επιμελής, ενεργητικός, αξιόπιστος και «δουλευταράς». Είναι ικανός να εργαστεί σε θέσεις εργασίας όπως στο στρατό, την αστυνομία, τον αθλητισμό. Γενικά, πρόκειται για ένα άτομο ιδιαίτερα πειθαρχημένο, που ακολουθεί πιστά τις εντολές που του αναθέτουν. Επίσης, είναι άτομο το οποίο δύσκολα θα σε προδώσει στα δύσκολα.
Συχνή αλλαγή κουρέματος
Αν έχει πάντα τη διάθεση να αλλάζει λουκ στα μαλλιά του, πρόκειται για έναν τολμηρό άνδρα με έντονο το στοιχείο της δημιουργικότητας. Επίσης, μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε ένα νέο περιβάλλον. Ένα από τα επαγγέλματα που απαιτεί να αλλάζουν συχνά χτένισμα είναι ο ηθοποιός.  Είναι ένας γεννημένος καλλιτέχνης με έντονο ερωτικό ταμπεραμέντο... Αμφισβητείται ωστόσο ως προς την μονογαμικότητά του…
 Punk κούρεμα
Είναι σύνηθες να το επιλέγουν οι νέοι. Ένας άνθρωπος που ακολουθεί το punk λουκ- όπως, ακανόνιστο χτένισμα, βαφή, και γενικότερα κούρεμα αντισυμβατικής υφής- μπαίνει αυτομάτως στο κλαμπ των εξεγερμένων- αντιφρονούντων του συστήματος… Όλοι τους εξεγερμένοι, αντιτίθενται στην κάθε μορφή αυταρχισμού και τυραννίας.  Ωστόσο, τους αρέσει να τους αναγνωρίζουν και να είναι αρεστοί στον κόσμο, πράγμα που «φωτογραφίζει» την ανασφάλειά τους. Επίσης, έχουν έντονη την αίσθηση του χιούμορ.
Κουρέματα που απαιτούν συντήρηση
Η πολύωρη ενασχόληση με τα μαλλιά σημαίνει πως δίνει ιδιαίτερη σημασία στο στυλ του. Εκτός απροόπτου, θα δίνει την ίδια προσοχή και για τις σωστές ενδυματολογικές του επιλογές. Ακολουθεί πάντα την τελευταία λέξη της μόδας και, είτε είναι άνθρωπος υψηλής οικονομικής επιφάνειας είτε απλά ένας σπάταλος «σκορποχέρης».  Κατά βάση, είναι άνθρωπος επιφανειακός που αποφεύγει τις δεσμεύσεις και τα παραλειπόμενά της. Επίσης είναι τελειομανής, μεθοδικός, και ότι βάλει στο νου του δύσκολα δε θα το καταφέρει.
πηγή:flowmagazine.gr