Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δόθηκαν δωρεάν οπωροκηπευτικά σε εκατοντάδες πολίτες!

Βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας αποφάσισαν να δώσουν παραγωγοί λαχανικών από την Ιεράπετρα Κρήτης
με τη δωρεάν διάθεση των προϊόντων τους σε εκατοντάδες καταναλωτές στο Πεδίον του Άρεως το πρωί της Τετάρτης 20 Ιουνίου. Αθηναίοι από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες έσπευσαν για να προμηθευτούν οπωροκηπευτικά από τους αγρότες χωρίς κανένα αντίτιμο. Με απώτερο σκοπό την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά, οι παραγωγοί του Αγροτικού συνεταιρισμού «Ανατολή» σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων «αγκάλιασαν» όσους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες…
Μόνο τρείς ώρες ήταν αρκετές για να εξαφανιστούν 2.700 συσκευασίες από τους πάγκους, προμήθειες που χάρισαν παρηγοριά σε πολλούς άνεργους, άπορους ηλικιωμένους και δοκιμαζόμενους μετανάστες. Ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μελιτζάνες από την Ιεράπετρα της Κρήτης ήταν ορισμένα από τα προϊόντα που διανεμήθηκαν κατά τις πρωινές ώρες. Η ουρά των πολιτών ήταν τεράστια από πολύ νωρίς, γεγονός που οδήγησε τους παραγωγούς να αλλάξουν την ώρα της διανομής από τις 10 στις 8.30 το πρωί. Κάθε πολίτης είχε τη δυνατότητα να λάβει δωρεάν ένα κιβώτιο δέκα κιλών με λαχανικά, το οποίο στην αγορά κοστίζει περίπου 12 με 13 ευρώ.
 Όπως είναι φυσικό, δόθηκε προτεραιότητα σε 1.500 άτομα που ζουν κάτω από οικονομικά άσχημες συνθήκες διαβίωσης, τα οποία ελέγχθηκαν από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Πολλοί έσφιξαν τα χέρια των παραγωγών, ενώ όλοι ευχαρίστησαν τους υπεύθυνους για την πρωτοβουλία που έδωσε δωρεάν τροφή σε πολλές Ελληνικές οικογένειες. Με βασικό πρόβλημά… τον υποσιτισμό, η συγκεκριμένη δράση των παραγωγών της Ιεράπετρας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!
 Μοίρασαν τρόφιμα και στο Ηράκλειο!
Περισσότερο από τρεις τόνοι προϊόντα και πέντε τόνοι βιολογικής ντομάτας μοιράστηκαν το πρωί στο
Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης από τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου. Η συλλογή των τριών τόνων τροφίμων αποτέλεσε ιδέα της Θεατρικής Ομάδας των Δημοσιογράφων Ηρακλείου (της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.), η οποία συγκέντρωσε τα αγαθά μέσα από παραστάσεις στο θέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». Αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν, ο Συνεταιρισμός Τυμπακίου έχει διαθέσει διάφορα τρόφιμα σε ανθρώπους που στηρίζονται αποκλειστικά από τα ιδρύματα και την Εκκλησία.
πηγή:flowmagazine.gr