Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Για πρώτη φορά γυναίκα αναλαμβάνει πολιτικό αξίωμα στην Αίγυπτο

Μια γυναίκα και ένας Χριστιανός Κόπτης θα είναι δύο εκ των έξι αντιπροέδρων στην αιγυπτιακή κυβέρνηση του νεοεκλεγέντα προέδρου... Μοχάμετ Μόρσι.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, εκπρόσωπος του «ωραίου φύλου» θα αναλάβει πολιτικό αξίωμα, επισημαίνουν τα αραβόφωνα ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι εντός των επόμενων ημερών, θα ανακοινωθεί η λίστα με τα ονόματα των μελών της νέας κυβέρνησης.

Ο Μόρσι, που κατέβηκε στις εκλογές ως υποψήφιος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, με την κίνησή του αυτή θέλει να δείξει ότι είναι πιστός στις προεκλογικές εξαγγελίες του, ότι δηλαδή θέλει να ενώσει όλους τους Αιγύπτιους.

Ακόμα και για τις γυναίκες που θα πρέπει να φορούν μπούρκα σε δημόσιους χώρους για να μην σκανδαλίζουν, ο ισλαμιστής πρόεδρος υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του θα φροντίσει να διασφαλίσει τα δικαιώματά τους.

Ήδη ο Μόρσι έχει παραιτηθεί από την Μουσουλμανική Αδελφότητα για να κλείσει τα στόματα όλων όσοι έσπευσαν να πουν ότι στόχος του είναι η δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους και όχι όπως ο ίδιος ισχυρίζεται «μία κυβέρνηση ενότητας».

Σύμφωνα με το CNN, οι έξι αντιπρόεδροι θα λειτουργούν σαν ένα συμβουλευτικό πάνελ που θα πλαισιώνει τον πρόεδρο. Με τη διαφθορά, την φτώχεια , την υψηλή ανεργία και τα προβλήματα ασφάλειας να συνεχίζουν να ταλανίζουν την Αίγυπτο, το νέο έργο του Μόρσι μόνο εύκολο δεν θα είναι. Αλλά και στο εξωτερικό, τα πράγματα για τον ισλαμιστή ηγέτη δεν θα είναι ρόδινα με τα βασικά προβλήματα να αφορούν στις σχέσεις της χώρας με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το Ιράν.
πηγή:newsnow.gr