Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ 54εκ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ!

Έτοιμος να τινάξει την «μπάνκα» στον αέρα για να πείσει τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης να μετακομίσουν στην Κίνα είναι ο πρόεδρος της Γκουανζού, Ξου Ζια Γινγκ.
Τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον «Αμπράμοβιτς της Κίνας» και αυτός έχει βαλθεί να αποδείξει του λόγου το αληθές. Ο πρόεδρος της Γουανγκζού Ξου Ζια Γινγκ σίγουρα δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα (έχει προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 5 δις ευρώ) και δείχνει έτοιμος να ανεβάσει επίπεδο στο ποδόσφαιρο της χώρας του.

Ο 54χρονος μηχανικός στο επάγγελμα, έπειτα από την πρόσληψη του Μαρτσέλο Λίπι που βρίσκεται ήδη στον πάγκο της ομάδας, θέλει να φέρει στην Κίνα και τον σούπερ σταρ Κακά που δεν έχει θέση βασικού στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν αντιμετώπισε και σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει στο επίπεδο που αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μίλαν.

Όμως αν κανείς μπορεί να βρει στην καριέρα του Κακά έστω και μία μικρή πτωτική πορεία, σίγουρα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τον έτερο μεγάλο στόχο των «Κινέζων».

Σύμφωνα με την Corriere dello Sport, η πρόταση αγγίζει τα 54 εκατ., μόνο για τις απολαβές του ίδιου του ποδοσφαιριστή, που αφορούν συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης να αξιώνει από την πλευρά της 25 εκατ. για να τον παραχωρήσει.

Η κίνηση αυτή, δημιούργησε με τη σειρά της φήμες, που θέλουν τον πρόεδρο της Γκουανζού να μην σταματά και να ετοιμάζει ένα ακόμα πιο ηχηρό «μπαμ», με αποδέκτη της μυθικής πρότασης αυτή τη φορά να είναι ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Γουέιν Ρούνεϊ.

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι δύο ποδοσφαιριστές, με τα πολλά χρήματα να μην ισοδυναμούν πάντα με «γάμο», κάτι που έχουμε δει για όσους θυμούνται και στη μυθική πρόταση που είχε δεχτεί ο Καμερουνέζος επιθετικός της Ανζί (τότε της Μπαρτσελόνα) Σαμουέλ Ετό από ομάδα του Ουζμπεκιστάν.

Να σημειώσουμε ότι άλλος ένας ποδοσφαιριστής, ο λόγος για τον Γιακούμπου Αγιεγκμπένι αφήνει την Premier League και την Μπλάκμπερν, για να μεταγραφεί στην Κίνα για λογαριασμό της Γκουανζού Φούλι (δεν είναι η ίδια ομάδα, με την Γκουανζού που θέλει τον Κακά και τον Ρούνει).
olympiacos-blog