Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Καστανά μαλλιά: Μάθετε πως θα ενισχύσετε το χρώμα σας το καλοκαίρι

Το καστανό χρώμα είναι και πάλι της μόδας. Ωστόσο, η διατήρησή του μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, ειδικά αν έχετε άσπρες τρίχες.
Πριν φύγετε από το κομμωτήριο ,αν τα άσπρα μαλλιά αποτελούν το 40-50% των μαλλιών σας, ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας περάσει και πάλι τη βαφή ή ζητήστε μια θεραπεία λάμψης. Εναλλακτικά, περάστε ένα τόνο πιο ανοιχτό από τη βάση, που φωτίζει το πρόσωπο.

Στη διάρκεια των διακοπών η απλούστερη λύση, αλλά και λιγότερο σταθερή, είναι η χρήση μάσκας, όπου σας επιτρέπει να δημιουργήσετε παιχνιδίσματα φωτός στα μαλλιά, καλύπτοντας τα λευκά. Πρέπει να ανανεώνετε την εφαρμογή μετά από κάθε λούσιμο. Για μια μονιμότερη λύση, χρησιμοποιείστε ένα ειδικό προϊόν με ενσωματωμένο πινελάκι, που καθιστά πολύ εύκολη την εφαρμογή. Εφαρμόστε το στις ρίζες, σε κι αφήστε το να δράσει 5-10 λεπτά.

Για ένα λαμπερό χρώμα σε ολόκληρη τη διάρκεια των διακοπών χρησιμοποιήστε προϊόντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά, που κάνουν πιο έντονο το χρώμα, πχ. με εκχυλίσματα κάστανου ή κακάου. Δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιήστε μια αναζωογονητική κρέμα με χένα, για να τονίσετε τους κόκκινους τόνους των μαλλιών σας. Αν έχετε μακριά μαλλιά χρησιμοποιήστε ειδικούς ορούς που προλαμβάνουν την ψαλίδα.

Ωστόσο στο τελευταίο «χέρι» στο λούσιμο χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι μυλόξυδο. Μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποιήστε ένα προϊόν με έλαιο Neem σε όλο το μήκος των μαλλιών. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε επιθέματα με βάση το αμυγδαλέλαιο και απλώστε λίγες σταγόνες σε στεγνά μαλλιά και αφήστε τις να δράσουν για 15 λεπτά περίπου με το κεφάλι σας τυλιγμένο σε πετσέτα. Στη συνέχεια λουστείτε. Τα μαλλιά σας θα είναι μεταξένια.
πηγή:zougla.gr