Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Οι τάσεις στη μόδα για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012


Οι τάσεις στη μόδα αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα κι αυτό είναι που μας κάνει να τις λατρεύουμε και να τις παρακολουθούμε.

Μόλις οργανώνουμε την χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα μας οι σχεδιαστές, μας παίρνουν και πάλι τα μυαλά παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν και πάει λέγοντας. Ένας ατέλειωτος κύκλος, που μας βάζει σε έξοδα από τη μια αλλά μας κάνει τόσο χαρούμενες.
Η άνοιξη –που θα πάει- φτάνει όπου να ‘ναι και σήμερα θα δούμε τι προτάθηκε από τους διασημότερους οίκους και σχεδιαστές για την νέα σεζόν. Κάθε σχεδιαστής έβαλε και φέτος τα δυνατά του για να μας εκπλήξει και να μας κάνει να θέλουμε να φορέσουμε τις δημιουργίες του.
Φέτος είδαμε στις πασαρέλες ολόφρεσκες ιδέες, ανακατατεμένες με πετυχημένες συνταγές των προηγούμενων σεζόν. Αποχαίρετήσαμε τάσεις που είχαμε αρχίσει να τις βαριόμαστε, θα υποστούμε μερικές για μια σεζόν ακόμα και φυσικά θα υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες τις φρέσκες ιδέες των σχεδιαστών.
Μοναδικός οδηγός για να μη χαθούμε σε στιλ, χρώματα και υλικά, είναι οι τάσεις, οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές δηλαδή, που θα μας κάνουν να διαλέξουμε τις νέες μας in fashion εμφανίσεις.

Τάση Νο 1: Κοντά τοπ
 Καινούργια και πολύ hot τάση για τη φετινή σεζόν «Άνοιξη – Καλοκαίρι 2012» είναι τα κοντά μπλουζάκια. Ας ξεφύγουμε από τη σκέψη ότι το κοντό μπλουζάκι είναι casual. Φέτος θα το δούμε να φοριέται όλες τις ώρες της ημέρας, σε κάθε περίσταση. Αυτό σημαίνει ότι οι κοιλίτσα πρέπει να είναι άψογη.
Μια παραλλαγή αυτής της τάσης είναι εντυπωσιακά σουτιέν ή μπουστάκια που φοριούνται μέσα από σακάκια ή μόνα τους. Αποκαλύπτουν περισσότερη «σάρκα» και απαιτούν ακόμα καλύτερη σιλουέτα. Άλλα απλά και μονόχρωμα, άλλα φωτεινά και εμπριμέ, διακοσμημένα με πρωτότυπα κεντήματα ή με παράξενα κοψίματα, τα σουτιέν τοπ θα αποτελέσουν, ίσως, την πιο hot τάση αυτής της σεζόν.
Τάση Νο 2: Σορτς 
 Αυτήν την τάση την «αγκάλιασαν» οι περισσότεροι σχεδιαστές φέτος. Είδαμε στις πασαρέλες σορτς σε ποικιλία στιλ και χρωμάτων. Τζιν, δέρμα ή με τρυπούλες, ψηλόμεσα ή χαμηλόμεσα, φαρδιά ή πολύ στενά.
Πιο καινούργια τάση βέβαια είναι βερμούδες τόσο φαρδιές που μοιάζουν με φούστες από μαλακά υφάσματα. Πόσες θα τις τολμήσουμε; Θα δείξει…
Τάση Νο 3: Φλοράλ, animal print και συνδυασμοί εμπριμέ
 Floral prints: «Τόνοι» λουλουδιών στόλισαν και φέτος τις δημιουργίες των μεγάλων σχεδιαστών στις πασαρέλες. Άλλα μεγάλα και έντονα –βγαλμένα λες, από άλλες δεκαετίες- άλλα θηλυκά και ρομαντικά, δεν υπήρξε συλλογή μεγάλου οίκου που να μην ενέταξε στις προτάσεις της μια τουλάχιστον δημιουργία με φλοράλ.
Animal print: Όταν ακούμε «animal print» το μυαλό μας πάει κατευθείαν στο λεοπάρ –το print που αγαπούμε και μισούμε. Το λεοπάρ παραμένει στις τάσεις της μόδας εδώ και πολλές συνεχόμενες σεζόν αλλά οι σχεδιαστές εξακολουθούν να επιλέγουν να το εντάσσουν στις συλλογές τους. Φέτος την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012, το λεοπάρ αλλάζει ελαφρώς μορφή. Έρχεται σε διάφορα χρώματα, γίνεται μικρότερο και πιο ντελικάτο και μαζί του εμφανίζονται κι άλλα: δέρμα φιδιού, κροκοδείλου αλλά και άλλα σχέδια, ακόμα πιο μοντέρνα, αυτά που απεικονίζουν σαύρες, γάτες και πουλιά.
Συνδιασμοί εμπριμέ: Η τάση μας έρχεται από προηγούμενες σεζόν αλλά φέτος την βλέπουμε παραλλαγμένη. Φέτος, όταν οι σχεδιαστές συνδυάζουν εμπριμέ έχουν στο νου της την αρμονία. Φυσικά δεν είναι λίγοι εκείνοι που «κερδίζουν» τις εντυπώσεις παίζοντας με τις έντονες αντιθέσεις.

Τάση Νο 4: Ασυμμετρίες
 Σε όλες μας αρέσει το κλασικό, αλλά οι νέες ιδέες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και από τέτοιες «χόρτασε» το μάτι μας αυτή τη σεζόν. Μια από αυτές είναι τα ασύμμετρα κοψίματα. Τις είδαμε, όχι μόνο σε φορέματα, αλλά και σε φούστες ακόμα και σε σακάκια που είδαμε να έχουν τα πιο τρελά κοψίματα. Είχαμε χρόνια να δούμε τόσο περίεργα, αλλά ταυτόχρονα τοσο κολακευτικά ασύμμετρα φορέματα, φούστες και σακάκια. Κάτι μου λέει ότι θα είναι μάλλον το tend της σεζόν!


Τάση Νο 5: Άσπρο-Μαύρο και total white
 Ο συνδυασμός άσπρο-μαύρο είναι ένας από τους πιο κλασικούς συνδυασμούς για καθημερινό ντύσιμο αλλά φέτος, αυτή η τόσο σικ τάση, επιλέχθηκε από τους σχεδιαστές για να δημιουργήσουν θηλυκά φορέματα κοκτέιλ, αέρινες βραδινές τουαλέτες, κοστούμια με δερμάτινες λεπτομέρειες συνδιασμένα με σέξι μπλούζες κτλ.
Για το total white τι άλλο να πούμε… το total white του καλοκαιριού, είναι ό,τι είναι το total black για το χειμώνα!
Τάση Νο 6: Λαιμόκοψη «Boat neck» και ανοιχτοί ώμοι
 Μπορεί η συγκεκριμένη λαιμόκοψη να μην αναδεικνύει το ντεκολτέ, είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξετε τους ώμους σας. Για επίσημες περιστάσεις οι σχεδιαστές προτείνουν πιο «σεμνά» ανοίγματα, αλλά για casual εμφανίσεις το άνοιγμα μπορεί να φτάσει όσο χαμηλά θέλετε.
Όσο για τους ανοιχτούς ώμους, δεν ξέρω ποιος σχεδιαστής τους εφηύρε, του οφείλουμε όμως ένα μεγάλο «ευχαριστώ» καθώς μας κάνουν να δείχνουμε τόσο χαλαρές και σεξι.
Τάση Νο 7: Η μόδα του boudoir
 Η μόδα του μπουντουάρ αναβιώνει την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012 και είναι πιο σέξι από ποτέ. Διάφανα υφάσμα, δαντελένιες λεπτομέρειες, βολάν και αποκαλυπτικά ντεκολτέ και σχισίματα – όλα είναι φέτος στη μόδα.
Ειδικά όσον αφορά τα διάφανα υφάσματα, είδαμε στις πασαρέλες για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012, φούστες που φτάνουν στο γόνατο αλλά και μάξι αλλά και διάφανα τοπ.
 Τάση Νο 8: Μεταλλικά χρώματα

Θέλετε να είστε το κέντρο του ενδιαφέροντος; Σπεύσατε για μεταλλικά χρώματα. Φορέματα, σακάκια, μπλούζες, παντελόνια, παπούτσια –όλα έρχονται φέτος σε έντονα χρώματα με μεταλλικές λάμψεις. Ασημί, χρυσό, σμαραγδί, μπλε ηλεκτρίκ δίνουν την λάμψη τους στις εμφανίσεις της πασαρέλας. Αυτό που μένει είναι να αποφασίσετε ποιο είναι το δικό σας χρώμα.
Τάση Νο 9: Δαντέλες, κρόσια, φτερά και τρυπητά υφάσματα
 Δεν είδαμε κρόσσια και φτερά σε κάθε συλλογή αλλά οφείλουμε να τα αναφέρουμε γιατί, όπου τα είδαμε ήταν υπέροχα. Σκεφθείτε με ποιον τρόπο θα τα εντάξετε στην γκαρνταρόμπα σας.
Οι δαντέλες παραμένουν στη μόδα. Αλλά ενώ τις προηγούμενες σεζόν τις είδαμε σε κάθε ρούχο, την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012 περιορίζονται σε φορέματα φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από δαντέλα. Είναι καταπληκτικά!
Όσο για τα τρυπητά υφάσματα, οι περισσότερες τα έχουμε συνδυάσει με άλλες –λιγότερο σικ- εποχές. Όμως στα χέρια των διάσημων σχεδιαστών, τα υφάσματα αυτά γίνονται πραγματικά έργα τέχνης, αναδεικνύοντας την θηλυκότητά μας και αποτελούν μια από τις πιο hot τάσεις της φετινής σεζόν.
Τάση Νο 10: Ο ένας ώμος έξω και οι στρογγυλεμένοι ώμοι
 Τα φορέματα ή οι μπλούζες με έναν ώμο ήταν hot την χειμερινή σεζόν που πέρασε και την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012 είναι και πάλι στη μόδα. Οι σχεδιαστές δεν αρκούνται να παίξουν απλώς με ντραπαρίσματα, αλλά στολίζουν τις δημιουργίες τους με έναν ώμο έξω με βολάν, κεντήματα και κρύσταλλα.
Στον αντίποδα, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι σχεδιαστές επιμένουν στα σακάκια με στρογγυλεμένους ώμους. Δεν κολακεύουν την σιλουέτα, δεν είναι καθόλου θηλυκά και δεν μας κάνουν να δείχνουμε ούτε σέξι, ούτε ρομαντικές. Ωστόσο αποτελούν τάση και αυτή τη σεζόν και οφείλουμε να την αναφέρουμε.
Τάση Νο 11: Βολάν
 Τα βολάν ήταν στην μόδα το περσινό καλοκαίρι, έμειναν στη μόδα τον χειμώνα που μας πέρασε και –για μεγάλη μας έκπληξη- επανέρχονται και την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012, με μια σημαντική διαφοροποίηση. Δεν είναι πια πλούσια, κοριτσίστικα βολάν. Είναι λιγότερα, μεγαλύτερα και πιο «ήπια», δίνοντας στην εμφάνισή μας μια πιο «ώριμη» διάσταση.
Το μόνο πρόβλημα –ειδικά για τα βολάν στη μέση- είναι ότι προσθέτουν βάρος στην περιφέρεια κάνοντας όσες από εμάς να έχουμε λίγα περισσότερα κιλά στη συγκεκριμένη περιοχή να τα φοβόμαστε. Αν όμως είστε λεπτή ή θέλετε να τονίσετε την σέξι περιοχή της περιφέρειας, αυτή η τάση είναι πραγματικά φτιαγμένη για εσάς.
Τάση Νο 12: Κοστούμια
 Τα καλοκαιρινά κοστούμια δεν είναι  μόνο για το γραφείο. Είναι τόσο «έξυπνα» και δίνουν τόσο στιλ που είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε και θα τα φοράτε παντού. Φτιαγμένα από διάφορα χρώματα, με ρίγες ή εμπριμέ, συνδυάζονται καταπληκτικά με δαντέλα και μας δίνουν πολλού πόντους στιλ. Οι σχεδιαστές τα συνοδεύουν με πουκάμισα και γραβάτες αλλά εσείς μπορείτε να παίξετε με διάφορα αξεσουάρ δημιουργώντας το δικό σας look.
πηγή:fe-mail.gr