Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μ6...έτοιμη η νέα υπερ-BMW



Σε κουπέ και κάμπριο εκδόσεις, με πολύ δυναμικό design και με μοτέρ 560 ίππων, η νέα BMW M6 θα συνεχίσει να κλείνει πονηρά το μάτι σε όσους θέλουν και μπορούν να αποκτήσουν ένα καθημερινό...υπεραυτοκίνητο.
Αν σας ρωτούσαν πως θα περιμένατε να είναι και τι θα περιμένατε να έχει μια νέα BMW M6 τι θα λέγατε; Πολύ δυναμικό design; Εκρηκτικές επιδόσεις; Έντονη πολυτέλεια; Προηγμένη τεχνολογία; Aκριβώς όλα αυτά αλλά και ακόμη περισσότερα συναντάμε και στην πράξη στη νέα γενιά του γερμανικού μοντέλου που φαίνεται πως έχει όλα τα προσόντα να συνεχίσει να αποτελεί πραγματικό σύμβολο.
Tόσο σε κουπέ όσο και σε κάμπριο εκδόσεις αμαξώματος, η νέα Μ6 δείχνει πως συνδυάζει αρμονικά το «επιθετικό» στυλ και την έντονη πολυτέλεια. Το αμάξωμά της ενσωματώνει πολλά στοιχεία με ανθρακονήματα (π.χ. η οροφή στο κουπέ) προκειμένου να κρατηθεί το βάρος της σε χαμηλά επίπεδα, ενώ κάτω από το καπό της συναντάμε μοτέρ V8 4,4 λίτρων με ισχύ 560 ίππους και ροπή 680 Nm. Αυτό το μοτέρ συνεργάζεται με 7τάχυτο αυτόματο-σειριακό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επιταχύντοντας τη M6 από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα και όπως ανακοινώνει η BMW η μέση κατανάλωση καυσίμου δεν υπερβαίνει τα 10,3 λτ./100 χλμ.



Φυσικά, στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου συναντάμε υπερπλούσια στοιχεία άνεσης και ασφάλειας αλλά και τα γνωστά Μ χαρακτηριστικά, όπως η ειδική ανάρτηση, το ενεργό Μ διαφορικό και το σχετικό λογισμικό που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει τις παραμέτρους του αυτοκινήτου κατά το δοκούν.
Σημειώστε πως με το πακέτο Μ, ο νέος «χάρτης» του κινητήρα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να έχει τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα.

Για όσους ελάχιστους μπορεί να ενδιαφέρονται, το λανσάρισμα της νέας BMW Μ6 θα πραγματοποιηθεί στις ευρωπαϊκές αγορές το καλοκαίρι του 2012.