Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Kυτταρίτιδα-καταπολεμήστε την με δεντρολίβανο

Για όσες προτιμούν τις φυσικές λύσεις και τα γιατροσόφια είναι ο πιο αποτελεσματικός βοηθός ομορφιάς που θα είχαν ποτέ.

Γενικά το δεντρολίβανο έχει ένα μεγάλο κατάλογο με οφέλη για την ομορφιά και την υγεία μας: τονώνει το κυκλοφορικό, τους μυϊκούς πόνους, καταπολεμά τις χειμωνιάτικες γρύπες και την εποχική την τριχόπτωση. Είναι όπλο ενάντια στην κατακράτηση υγρών και την κυτταρίτιδα. Επιπλέον, είναι ό,τι πρέπει για πονοκεφάλους και την κούραση της δουλειάς.
Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα με δεντρολίβανο:
Μη θυμάστε την κυτταρίτιδα λίγο πριν το καλοκαίρι. Καταπολεμήστε την όλο το χρόνο με θεραπείες, άσκηση και διατροφή πλούσια σε λαχανικά και νερό.
Τι να κάνετε: Προσθέστε 3 σταγόνες ελαίου στο σφουγγάρι του μπάνιου σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στα επίμαχα σημεία. Θα σας συμβούλευα αυτό να γίνεται πάντα μετά το γυμναστήριο, ώστε να έχει καλύτερα αποτελέσματα.
‘Αλλες χρήσεις:
Διώξτε την ένταση και τον πονοκέφαλο καίγοντας στην ειδική συσκευή αιθέρια έλαιου δεντρολίβανου.
Κάντε κομπρέσα για το κρύωμα ή το πονοκέφαλο, βουτώντας ένα κομμάτι πανί σε νερό όπου έχετε προσθέσει 2–3 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Κρατήστε το εκεί για 15 περίπου λεπτά.
 Να θυμάστε ότι τα αιθέρια έλαια: Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα στην επιδερμίδα, εάν είστε έγκυος συμβουλευτείτε το γιατρό σας και φυλάξτε τα μακριά από παιδιά.