Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Διευρύνεται η μουσική τού Google Play στην Ευρώπη

Η Google υπέγραψε μια συμφωνία για τη διάθεση επιπλέον 5,5 εκ. τραγουδιών στην Ευρώπη, μέσω του Google Play, με τον οργανισμό Armonia, που αποτελείται από ομάδες από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Ο οργανισμός Armonia, είναι ο πρώτος πανευρωπαϊκός κόμβος για την αδειοδότηση online υπηρεσιών και εκπροσωπεί ομάδες δημιουργών, ενώ περιλαμβάνει μουσική από πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων της Sony Latin και της Universal Music Publishing International.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που καταλήξαμε σε συμφωνία", δήλωσε Sami Valkonen, επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης μουσικής της Google, ενώ πρόσθεσε ότι συμφωνίες όπως αυτή, είναι σημαντικές διότι εξασφαλίζουν στους καλλιτέχνες και τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων δίκαιη ανταμοιβή και στους παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών τη δυνατότητα να παρέχουν υπηρεσίες στους ευρωπαίους πελάτες.

Η διάθεση μουσικής στο Google Play είναι πραγματικά μια νέα έννοια στην Ευρώπη, όπου αυτή η δυνατότητα προστέθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα. Πλέον, οι χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, είναι σε θέση να αγοράσουν μουσική από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Google και να προσθέσουν δωρεάν στο cloud έως και 20.000 τραγούδια από μια υπάρχουσα συλλογή.

Επίσης, μία νέα δωρεάν λειτουργία "ταιριάσματος" είναι διαθέσιμη, αρχικά στην Ευρώπη και σύντομα στις ΗΠΑ, η οποία σαρώνει τη μουσική βιβλιοθήκη των χρηστών και προσθέτει τραγούδια που ταιριάζουν.

Οι υπηρεσίες θα είναι δωρεάν, σημείωσαν από τη Google. Δωρεάν αποθήκευση της μουσικής, δωρεάν ταίριασμα, δωρεάν συγχρονισμός μεταξύ των συσκευών και δωρεάν ακρόαση".