Φτιάξτε τα κυδώνια ψητά, και απολαύστε τα ή σερβίρετέ τα στους καλεσμένους σας. Θα εντυπωσιάσουν!
Υλικά
4 μεγάλα κυδώνια
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2-3 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλας
4 κ.σ. κονιάκ
Eκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα 8. Τα στρώνουμε σε ρηχό ταψάκι, το ένα πλάι στο άλλο.
2. Σκορπίζουμε εδώ κι εκεί μέσα στο ταψί μερικά κουκούτσια και λίγες
φλούδες. Πασπαλίζουμε με το 1/2 ποτήρι ζάχαρη, μπήγουμε τα γαρίφαλα και
την κανέλα. Ραντίζουμε με το κονιάκ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη
ζάχαρη.
3. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200° C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 2 ώρες σκεπασμένα και 30΄ ξεσκέπαστα, μέχρι να ροδίσουν και να δέσει ελαφρά το σιρόπι.
4. Τα σερβίρουμε παγωμένα με γιαούρτι ή παγωτό.
Υλικά
4 μεγάλα κυδώνια
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2-3 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλας
4 κ.σ. κονιάκ
Eκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα 8. Τα στρώνουμε σε ρηχό ταψάκι, το ένα πλάι στο άλλο.
3. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200° C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 2 ώρες σκεπασμένα και 30΄ ξεσκέπαστα, μέχρι να ροδίσουν και να δέσει ελαφρά το σιρόπι.
4. Τα σερβίρουμε παγωμένα με γιαούρτι ή παγωτό.
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 150 λεπτά

