Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Muffins πορτοκαλιού με σοκολάτα απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Για ένα γλυκό Σαββατοκύριακο...
  • Υλικά
  • 1/4 φλιτζ. σπορέλαιο
  • 1 πορτοκάλι (βιολογικό – ακέρωτο)
  • 1/2 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1/2 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

  • Εκτέλεση
    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160oC, στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins.

    2. Κόβουμε το πορτοκάλι (αφού το πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.

    3. Το βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , το χυμό, το αυγό και το αλάτι. Τα αλέθουμε, να γίνουν κρέμα.

    4. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, και με κουτάλι ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).

    5. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 3/4 και ψήνουμε, να ροδίσουν, για περίπου 20΄-25΄. Είναι ψημένα όταν τα πιέζουμε στην κορυφή και έχουν επαναφορά.

    μερίδες 12
    Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
    Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά